kaali-nuudeliwokki
Reseptit

Kaali-nuudeliwokki

Kaali-nuudeliwokki on alkukesän herkku. Lisää ruokaisuutta saat broilerista tai vaikkapa härkiksestä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaali-nuudeliwokki

  • 120 g riisinuudelita
  • 1 (400-500 g) varhaiskaali
  • 1 purjosipuli
  • 250 g broccolinia
  • 8 retiisiä
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa

Viimeistelyyn

  • seesaminsiemeniä
  • 100 g ituja

Valmistusohje

Kaali-nuudeliwokki tehdään helposti näin:

1. Laita riisinuudelit likoamaan runsaaseen lämpimään veteen.

2. Suikaloi kaali. Halkaise ja pese purjosipuli ja suikaloi se. Huuhtele ja kuivaa broccolinit, leikkaa myös kuivunut kanta pois. Pese, kuivaa ja viipaloi retiisit.

3. Kuumenna seesamiöljy paistinpannulla ja lisää kaali ja purjo. Paista pari minuuttia ja lisää broccolinit ja retiisit. Paista pari kolme minuuttia ja lisää sitten kaikki mausteet. Kääntele maut hyvin kasvisten joukkoon ja paista vielä pari kolme minuuttia.

4. Valuta nuudelit lävikössä ja kääntele ne nopeasti kasvisten joukkoon. Anna nuudelien kuumentua ja jaa sitten ruoka lautasille.

5. Viimeistele kaali-nuudeliwokki seesaminsiemenillä ja iduilla.

Katso myös: Varhaiskaali on mehevä herkku – katso 3+1 maukasta kaalireseptiä

Katso myös Kotiliesi.fi: Monipuolinen varhaiskaali yllättää mehevyydellään – nappaa vinkit ja rouskuvat reseptit

X