Reseptit

Kaalipata varhaiskaalista

Kaalipata varhaiskaalista kätkee sisäänsä myös porkkanoita ja herkkusieniä. Vegaanisen ruoan voi halutessaan rikastaa soijarouheella tai vegejauhiksella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaalipata varhaiskaalista

  • 1 kesäkaali
  • 2 porkkanaa
  • 250 g sieniä (herkkusieniä, tatteja tai kantarelleja)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 3/4 dl riisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • lehtipersiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

Kaalipata varhaiskaalista tehdään helposti näin:

1. Pilko kaali, kuori ja viipaloi porkkanat. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipulit. 

2. Kuullota kasviksia viitisen minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Anna padan hautua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää.

3. Mausta kaalipata varhaiskaalista siirapilla, yrteillä, suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa ja viimeistele ruoka hienonnetuilla tuoreilla yrteillä.

Katso myös: Varhaiskaali-broileripata

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaali-kikhernemakaronipata

X