Kaalipata varhaiskaalista
Kaalipata varhaiskaalista kätkee sisäänsä myös porkkanoita ja herkkusieniä. Vegaanisen ruoan voi halutessaan rikastaa soijarouheella tai vegejauhiksella.
Ainekset
Kaalipata varhaiskaalista
- 1 kesäkaali
- 2 porkkanaa
- 250 g sieniä (herkkusieniä, tatteja tai kantarelleja)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 3/4 dl riisiä
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 rkl siirappia
- 1 tl timjamia
- 1 tl meiramia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- lehtipersiljaa tai basilikaa
Valmistusohje
Kaalipata varhaiskaalista tehdään helposti näin:
1. Pilko kaali, kuori ja viipaloi porkkanat. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipulit.
2. Kuullota kasviksia viitisen minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Anna padan hautua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää.
3. Mausta kaalipata varhaiskaalista siirapilla, yrteillä, suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa ja viimeistele ruoka hienonnetuilla tuoreilla yrteillä.
Katso myös: Varhaiskaali-broileripata
Katso myös Kotiliesi.fi: Kaali-kikhernemakaronipata
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous