Reseptit

Varhaiskaali-broileripata

Nopeasti kypsyvästä varhaiskaalista ja nippuporkkanoista syntyy maukas pata broilerijauhelihan ja riisin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Parhaat arkiruoat valmistuvat vaivatta sesongin parhaista raaka-aineista.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Varhaiskaali-broileripata:

  • 600 g kaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 dl jasmiiniriisiä
  • 300 g broilerijauhelihaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • noin 3 dl kanalientä
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl siirappia
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paista kasviksia hetki öljyssä, lisää riisi. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää kanaliemi ja anna padan hautua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää. Lisää nestettä tarvittaessa.

2. Kypsennä jauheliha pannulla öljyssä. Lisää curry, paprikajauhe, soija, siirappi ja pippuri. Kuumenna ja sekoita pataan. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Varhaiskaalista loihdit vaikka mitä herkkuja:

kreetalaiset kaalikääryleet

Kreetalaiset kaalikääryleet

kasvisvokki

Kasviswok

paahdettu kaali-perunasalaatti

Paahdettu kaali-perunasalaatti

Kotiliesi.fi: Varhaiskaalipata

X