Reseptit

Kahden suklaan keksit

Kahden suklaan keksit voi tehdä pähkinöillä tai ilman. Joulu on monenlaisten pähkinöiden aikaa. Kokeile macadamia-, saksan-, pistaasi- ja hasselpähkinöitä tuttujen manteleiden lisäksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Tumman suklaan ja valkosuklaan yhdistelmä takaa, että suklaisuutta on kekseissä yllin kyllin.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kahden suklaan keksit:

  • 50 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 150 g valkosuklaata
  • 2 munaa
  • 2 dl vaaleaa muscovadosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • (100 g macadamiapähkinöitä)

Valmistusohje

Kahden suklaan keksit leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Sulata voi ja paloittele sekaan tumma suklaa. Rouhi valkosuklaa.

2. Pane munat, sokeri ja vanilja kulhoon, vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää suklaa-voiseos matalalla teholla vatkaten. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja lisää suklaaseokseen samalla hyvin vatkaten. Kääntele taikinaan lopuksi valkosuklaarouhe (ja macadamiapähkinät).

3. Piirrä kahdelle leivinpaperiarkille yhteensä 16 ympyrää mahdollisimman kauaksi toisistaan. Jaa taikina ympyröihin. Kypsennä kahden suklaan keksit 170-asteisessa uunissa. Aikaa kuluu 12–15 minuuttia.

Vinkki: Kokeile myös Nutella-täytteisiä suklaasydämiä tai amerikkalaisia suklaakeksejä

Katso myös Kotiliesi.fi: Kolmen suklaan keksilajitelma

X