![](https://anna.fi/awpo/img/2024/06/kahvila_siirin_korvapuustit.jpg?s=38e547d5944545f882e5a5cf0afdc0c3&fit=crop)
Kahvila Siirin korvapuustit
Lempääläläisen Kahvila Siirin korvapuustit leivotaan käsin omistaja Leena Soinin Pirkko-anopin opein. Korvapuustien pitää olla täynnä makua ja kooltaan mahdollisimman isoja kuin sian porsaat! Taikina tehdään veteen, jauhot ovat luomua ja voi antaa pullalle aidon maun.
Ainekset
Kahvila Siirin korvapuustit
- 5 dl vettä
- 50 g tuorehiivaa
- 11/2 dl sokeria
- 2 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 11/2 tl suolaa
- 14 dl vehnäjauhoja
- 150 g pehmeää voita
Täyte
- 100 g kylmää voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl kanelia
Voiteluun
- 1 kananmuna
- 1/2 dl raesokeria
Valmistusohje
Kahvila Siirin korvapuustit leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota veteen hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, kananmuna ja suola. Lisää taikinaan vähitellen vehnäjauhoja ja alusta taikinaa yhteensä 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat parin sentin paksuisiksi levyiksi.
3. Vuole puolet voista toiselle taikinalevylle juustohöylällä. Ripottele päälle puolet sokerista ja kanelista.
4. Kääräise rullalle. Leikkaa taikinarulla kolmion muotoisiksi paloiksi. Aseta palat leivinpaperin päälle uunipellille leveämpi puoli alaspäin. Paina peukalolla kunkin pullan keskelle kierteiden suuntaisesti vako.
5. Leivo samoin toinen taikinalevyistä.
6. Anna puustien kohota liinan alla 30–45 minuuttia huoneen lämpötilasta riippuen.
7. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
8. Paista 200-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia, kunnes Kahvila Siirin korvapuustit ovat kauniin ruskeita. Tarjoa puustit kylmäuutetun kahvin kanssa.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 23/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Pullapitko keksitahnatäytteellä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous