Kaksoismarinoitu naudanfilee
Kaksi kertaa marinoimalla naudanfileestä tulee tuplasti mehevä.
Ainekset
- noin 1 kg naudan sisäfileetä
1. marinadi
- 2 rkl makeaa soijaa
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
2. marinadi
- 3 rkl limettimehua
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl vettä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- ripaus suolaa
- 1 tl murskattua roseepippuria
Pinnalle
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita ensimmäisen marinadin aineet keskenään. Nosta filee kaksinkertaiseen pussiin ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua viileässä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
2. Nosta filee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Ruskista filee kevyesti öljytyllä pannulla kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja paina paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää noin 60 astetta.
3. Nosta filee uunista ja anna vetäytyä folion alla hetken aikaa.
4. Valmista toinen marinadi. Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua viileässä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. Nostele tarjoiluvadille ja ripottele tarjolle tuotaessa pinnalle persiljasilppua.
1000 kJ (240 kcal) 1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous