Reseptit

Kalapihvit thaimaalaisittain

Kirjolohi kestää tymäkänkin maustamisen. Tarjoa thaityylisten pihvien kanssa jasmiiniriisiä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g fileoitua kirjolohta
  • 2 tl punaista thaicurrya
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl kermaa tai kookosmaitoa
  • 1 nippu korianteria
  • 1 viipaloitu punainen chili

Valmistusohje

1. Pane kala monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi. Lisää curry, kalakastike, sitruunamehu ja neste. Pyöräytä seos tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin käsin pulleiksi, pieniksi pihveiksi.

2. Paista pihvejä chiliviipaleilla maustetussa öljyssä molemmin puolin pari kolme minuuttia. Lisää pinnalle reilusti korianteria.

Katso myös:
Thai-lohikeitto, Ruoka.fi
Grillatut lohipihvit, Ruoka.fi
Höyrytetty lohi, Kotiliesi.fi

X