Kalatortillat
Kalatortillat saavat makean hapokasta ja sinappista makua pikkelöidyistä retiiseistä. Ihanaa kesäruokaa täydentää sriracha-kaalisalaatti.
Ainekset
Kalatortillat
- n. 400 g kirjolohifileetä
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 4 tortillaa
- 1 dl korianteria hienonnettuna
- 1 sipulinvarsi hienonnettuna
- (säilöttyä jalapenoa)
- 1/2 limetti
Sriracha-kaalisalaatti
- 200 g varhaiskaalia
- 4 rkl majoneesia
- 1 tl srirachaa
- 1/2 limetin mehu
- 1/4 tl suolaa
Pikkelöity retiisi
- 8 retiisiä
- 2 rkl vettä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl korianterinsiemeniä
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Kalatortillat tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin pikkelöity retiisi. Huuhtele retiisit, poista kannat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita purkkiin vesi, valkoviinietikka, sokeri, murskatut korianterinsiemenet ja suola. Lisää retiisit ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
2. Huuhtele pala varhaiskaalista, poista kanta ja suikaloi ohueksi. Sekoita kulhossa majoneesi, sriracha, limetinmehu ja suola. Lisää varhaiskaalisuikaleet ja sekoita.
3. Leikkaa kirjolohifilee neljäksi annospalaksi. Paista öljyssä pannulla lohifileen lihapuoli pannua vasten 1 minuutti. Käännä, ja paista nahkapuolelta 3–4 minuuttia, kunnes lohi on kypsä. Käännä lohipalat, poista nahka ja mausta suolalla.
4. Lämmitä tortillaletut mikrossa tai pannulla. Levitä tortilloille kaalisalaattia, lohipalat, pikkelöityä retiisiä, korianteria ja sipulia. Lisää annoksille halutessasi jalapenorenkaita. Purista päälle limetistä mehua. Kääräise kalatortillat rullalle. Tarjoa kalatortillat raikkaan kurkkusalsan kera.
Vinkki! Kirjolohen voi vaihtaa kalansaaliin mukaan ahveniin, kuhaan tai vaikka muikkuihin.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 17/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Kalatacot
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous