7.5.2012

Kalifornian sushirullat

Teksti: Elina Jyväs

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Ainekset

2 dl japanilaista sushiriisiä
vettä riisin huuhtelemiseen
3.5 dl vettä keittämiseen
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

täyte:

1/4 tuorekurkku
150 g jokiravunpyrstöjä
1 kypsä avocado
1 rkl sitruunamehua
wasabitahnaa
2 nori-merileväarkkia
0.5 dl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Huuhtele riisi tiheässä siivilässä, kunnes riisistä valuva vesi muuttuu kirkkaammaksi. Anna riisin seistä siivilässä puoli tuntia. Siirrä riisi kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kannen alla kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja kypsennä keskilämmöllä kannen alla noin 12 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin kokonaan. Ota kattila pois levyltä ja anna riisin vetäytyä kannen alla 10 minuuttia.

2. Kaada keitetty riisi tilavaan kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa riisiviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita, kunnes ainekset liukenevat viinietikkaan. Lisää seos riisiin. Nostele riisiä varovasti lastalla, mutta älä hämmennä, jotta riisin rakenne ei kärsi. Peitä riisikulho kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna sen jäähtyä.

3. Huuhtele ja halkaise kurkku, koverra siitä siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku 10 cm pitkiksi ja ½ cm paksuiksi tikuiksi. Valuta ravunpyrstöt siivilässä.

4. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori ja leikkaa se lohkoiksi. Pirskottele päälle hieman sitruunanmehua, jotta avokado ei tummu.

5. Päällystä bambumatto muovikelmulla. Huuhtele kädet kylmällä vedellä. Muotoile riisistä pallo ja aseta se muovikelmun keskelle. Levitä riisi kevyesti painellen laajemmaksi levyksi.

6. Nosta noriarkki riisin päälle. Sivele norille halutessasi ohuelti wasabitahnaa. Nosta norin keskelle kurkkutikkuja, avokadoviipaleita ja ravunpyrstöjä.

7. Kääri riisilevy muovikelmun avulla varovasti rullalle kääretortun tapaan. Kun rulla on valmis, ripottele riisikerroksen päälle seesaminsiemeniä ja pyörittele rullaa niin, että siemenet jakautuvat tasaisesti. Leikkaa rulla terävällä veitsellä annosviipaleiksi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi