Reseptit

Kanakastike ja uunijuurekset

Kananpojanjauhelihasta tehty kastike ja uunijuurekset ovat mainiota koko perheen arkiruokaa. Jos kastiketta jää tähteeksi, tarjoa sitä seuraavana päivänä spagetin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Jauheliha on mainio arkiruokien raaka-aine: edullinen, nopea ja lähes loputtoman monipuolinen.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kanakastike

  • 400 g kananpojan jauhelihaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl currya
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tomaattpyreetä
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kaura- tai maitopohjaista ranskankermaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1-2 dl pakasteherneitä tai -papuja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 pieni bataatti
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 tl öljyä
  • 1 tl timjamia

Valmistusohje

Kanakastike ja uunijuurekset valmistuvat helposti näin:

1.Kuori ja paloittele juurekset. Pane ne uunivuokaan, valuta päälle öljy ja sekoita. Mausta juurekset timjamilla ja pane 200-asteiseen uuniin. Kypsennä puolisen tuntia.

2. Ota taaperon juurekset erikseen ja mausta loput ripauksella hiutalesuolaa.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää jauheliha. Sekoita puuhaarukalla liha murumaiseksi ja anna paistua kypsäksi. Lisää tomaattipyree, murskattu valkosipuli ja curry, kuumenna hetki sekoitelleen. Kaada pannulle vesi. Anna kastikkeen kiehua hetki. Lisää ranskankerma, herneet ja oregano. Keitä pari minuuttia ja mausta kanakastike mustapippurilla.

4. Ota taaperon annos erikseen, ennen kuin maustat kastikkeen suolalla.

Vinkki: Kokeile myös koko perheen jauhelihakastiketta tai jauhelihakastiketta mummon tapaan

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet jauhelihakastikkeen.

X