Reseptit

Kanelinen Charlotte-kakku

Kanelinen Charlotte-kakku mukailee klassikkokakun ohjetta. Jouluna leivonnainen puetaan juhla-asuun kanelikreemin avulla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kääretorttu

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kanelia

Täyte 1

  • 2 dl valmista kanelikreemiä tai omenahilloa

Täyte 2

  • 4 liivatetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 prk (à 200 g) piparkakku- tai luumu-kanelirahkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 3 rkl omenamehua

Koristeluun

  • murskattua marenkia
  • valkoisia lumihiutale-nonparelleja

Valmistusohje

Kanelinen Charlotte-kakku leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kulhossa keskenään vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi jauhoseos sokerimunavaahtoon koko ajan kevyesti vatkaten.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun, ja tasoita pinta kevyesti lastalla tai nuolijalla.

4. Paista pohjaa 180-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

5. Ripottele leivinpaperille hienoa sokeria ja kumoa kypsä torttupohja päälle. Poista pohjapaperi, kun leivonnainen on vielä lämmin. Jäähdytä torttupohja ennen täyttämistä.

6. Levitä pohjan päälle kanelikreemi. Kääri torttu rullalle aloittaen sen leveästä reunasta. Jos mahdollista, anna tortun tekeytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Siisti tortun päät ja leikkaa se sitten noin 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi.

7. Vuoraa n. 2 l:n vetoinen pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Asettele kääretorttuviipaleet tasaiseksi kerrokseksi kulhon pohjalle ja reunoille.

8. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen.

9. Vaahdota kerma. Kääntele joukkoon rahka ja sokeri.

10. Kuumenna omenamehutilkka ja liuota kuivaksi puristetut liivatteet mehuun. Kaada mehu ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.

11. Kaada täyte kääretorttuviipaleilla vuorattuun kulhoon ja tasoita pinta. Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

12. Kumoa kanelinen Charlottekakku kelmun avulla tarjoiluvadille. Koristele murskatulla marengilla ja lumihiutalekoristeilla.

Katso myös: Tumma Charlotte-kakku

Katso myös Kotilies.fi: Helppo Charlotte russe

X