5.4.2012

Tumma Charlotte-kakku

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Kääretorttu

4 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte

1–2 dl luumusosetta
1 dl (laktoositonta) kuohukermaa
1 rkl sokeria

Paahtokermahyytelö

5 liivatelehteä
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
5 dl (laktoositonta) kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Tee ensin kääretorttu. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Päällystä pelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina varoen tasaiseksi.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Paista pohjaa uunin keskiosassa 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

3. Levitä torttupohjalle kerros luumusosetta ja sokerilla maustettua kermavaahtoa. Kääri rullaksi aloittaen torttupohjan pitkältä sivulta paperia avuksi käyttäen. Anna kääretortun kiinteytyä viileässä sillä välin, kun teet kermahyytelön.

4. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kaada sokeri paistinpannulle tasaiseksi kerrokseksi. Anna sokerin sulaa sekoittamatta, sekoita ja paahda kauniin ruskeaksi. Nosta pannu pois levyltä ja lisää sokerin sekaan kiehuvan kuuma vesi. Varo kuumaa höyryä. Keitä seos tasaiseksi liuokseksi. Lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet ja anna sokeriliemen jäähtyä.

5. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Kaada jäähtynyt sokeriliemi ohuena nauhana kermavaahdon sekaan samalla kevyesti sekoitellen.

6. Vuoraa pyöreäpohjainen, noin 1,5 litran vetoinen kulho muovikelmulla. Leikkaa kääretorttu parin sentin viipaleiksi. Peitä kulhon pohja ja reunat kääretorttuviipaleilla. Kaada päälle kermahyytelö. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Kumoa torttu vadille ja koristele esimerkiksi pehmeillä sokerihelmillä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi