Reseptit

Karamellisoidut omenat hunajan ja sinihomejuuston kera

Voissa ja hunajassa paistetut omenat ja sinihomejuusto ovat taivaallisen hyvää.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Voita ja hunajaa. Taivaallisen hyvää!

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 pientä omenaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl hunajaa
  • 80 g sinihomejuustoa
  • 4 rkl paahdettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Pese omenat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra siemenkotaa pois esimerkiksi teelusikalla.

2. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää hunaja ja anna seoksen poreilla hieman. Lisää omenat ja paista niitä voi-hunajaseoksessa pari minuuttia keskilämmöllä välillä käännellen. Omenat saavat pehmentyä mukavasti.

3. Nosta omenapuolikkaat lautasille ja murenna päälle sinihomejuustoa.

4. Viimeistele hieman rouhituilla paahdetuilla hasselpähkinöillä.

Katso myös:

Lämmin brie karamelliomenoiden kanssa, Ruoka.fi

Omenajälkiruoka, Ruoka.fi

Hunajainen briejuusto, Kotiliesi.fi

 

X