karamellisoitu omena-kinuskipiirakka
Reseptit

Karamellisoitu omena-kinuskipiirakka

Omena-kinuskipiirakka hurmaa karamellisoitujen omenoiden, makean kinuskin ja pehmeän kermavaahdon avulla. Piirakka on siitä kätevä, että voit paistaa pohjan, karamellisoida omenat ja vaahdottaa kerman valmiiksi jääkaappiin odottamaan ja koota tortun valmiiksi juuri ennen herkuttelua.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karamellisoitu omena-kinuskipiirakkam, pohja:

  • 1 pkt pakastemurotaikinaa
  • 1 pala leivinpaperia
  • kuivaa riisiä

Karamellisoitu omena-kinuskitorttu, täyte:

  • 4-5 hapokasta omenaa
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 prk makeutettua kondensoitua maitoa (Dulce de leche)

Pinnalle

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

Karamellisoitu omena-kinuskipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sulata murotaikina ja painele se piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Peitä taikina leivinpaperilla ja kaada päälle riisi. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista paperi ja riisit ja jäähdytä. Nosta pohja tarjoiluvadille odottamaan.

3. Lohko omenat. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää omenat. Paista niihin väriä ja lisää sitten siirappi, kaneli ja kardemumma. Paista vielä pari minuuttia varovasti kään- nellen. Jäähdytä.

4. Notkista makeutettu kondensoitu maito (Dulce leche) ja levitä se jäähtyneen murotaikinapohjan päälle.

5. Lusikoi kinuskin päälle omenat.

6. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja kanelilla. Tarjoa kermavaahto piirakan lisukkeena tai lusikoi se kerrokseksi leivonnaisen pinnalle.

Katso myös: Omenapiirakka joka makuun – 7 herkullista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapiirakka on kauden himoituin herkku – listasimme Kotilieden 10 suosituinta reseptiä

X