25.2.2014

Karitsa-ohrapata

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

600 g luullista karitsanlapaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus rouhittua mustapippuria
2 porkkanaa
8-10 pientä sipulia
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
2 laakerinlehteä
muutama oksa tuoretta rosmariinia tai timjamia

Valmistusohje

Karitsa-ohrapata on jykevää kotiruokaa, joka on helppo valmistaa. Pata hautuu uunin lämmössä kypsäksi kuin itsestään.

1. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä. Poista ylimääräiset kalvot ja rasva lihan pinnalta. Ruskista lihapalat ja nosta pataan. Mausta.
2. Kuori porkkanat ja paloittele reiluiksi paloiksi. Kuori pikkusipulit ja nosta porkkanapalojen kanssa pataan.
3. Kiehauta paistinpannulla vesi ja liemikuutio ja sekoita, jotta saat kaikki maut pannulta talteen. Kaada liemi pataan.
4. Nosta joukkoon ohrasuurimot, laakerinlehdet ja yrtit. Lisää tarvittaessa nestettä niin, että lihat ja kasvikset peittyvät.
5. Kypsennä ensin 200-asteisessa uunissa puoli tuntia. Vähennä lämpö 125-asteeseen ja anna muhia muutama tunti. Lisää karitsa-ohrapataan loppuvaiheessa tarvittaessa hieman nestettä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *