Reseptit

Karitsacarpaccio

Karitsacarpaccio on yksinkertainen ja juhlava ruoka, jolle upean makulisän tuo tryffelimajoneesi. Kun liha on laadukasta, tämä ruoka ei voi mennä pieleen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsacarpaccio

  • n. 400 g karitsan ulkofileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Tryffelimajoneesi

  • 1 dl hyvää majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3-5 tippaa tryffeliöljyä tai tryffelillä maustettua oliiviöljyä

Viimeistelyyn

  • tuoreita mintunlehtiä
  • paahdettuja patonkiviipaleita

Valmistusohje

1. Kääri karitsanfileet kelmuun ja pakasta sitä noin 2 tuntia.

2. Leikkaa filee ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet kauniisti lautaselle tai vadille.

3. Valuta päälle oliiviöljy ja sitruunamehu ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

4. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunamehu ja tryffeliöljy. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria. Tarkista maku.

5. Lusikoi kastike pieneen pakastepussiin ja sulje pussi. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja valuta kastiketta ohuiksi raidoiksi lihan pinnalle.

6. Viimeistele karitsacarpaccio tuoreilla mintunlehdillä ja paahdetuilla patonkiviipaleilla.

Lue myös: Perinteinen carpaccio

Lue myös Kotiliesi.fi: Kalacarpaccio

X