Karitsacarpaccio
Karitsacarpaccio on yksinkertainen ja juhlava ruoka, jolle upean makulisän tuo tryffelimajoneesi. Kun liha on laadukasta, tämä ruoka ei voi mennä pieleen.
Ainekset
Karitsacarpaccio
- n. 400 g karitsan ulkofileetä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
Tryffelimajoneesi
- 1 dl hyvää majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- 3-5 tippaa tryffeliöljyä tai tryffelillä maustettua oliiviöljyä
Viimeistelyyn
- tuoreita mintunlehtiä
- paahdettuja patonkiviipaleita
Valmistusohje
1. Kääri karitsanfileet kelmuun ja pakasta sitä noin 2 tuntia.
2. Leikkaa filee ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet kauniisti lautaselle tai vadille.
3. Valuta päälle oliiviöljy ja sitruunamehu ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
4. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunamehu ja tryffeliöljy. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria. Tarkista maku.
5. Lusikoi kastike pieneen pakastepussiin ja sulje pussi. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja valuta kastiketta ohuiksi raidoiksi lihan pinnalle.
6. Viimeistele karitsacarpaccio tuoreilla mintunlehdillä ja paahdetuilla patonkiviipaleilla.
Lue myös: Perinteinen carpaccio
Lue myös Kotiliesi.fi: Kalacarpaccio
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous