karitsankyljykset
Reseptit

Karitsankyljykset ja paahdettu kurpitsa

Karitsankyljykset ja paahdettu kurpitsa maistuu pääsiäisaterian pääruokana. Rosmariinilla ja dijoninsinapilla höystetty ranskankermamarinadi maustaa karitsan kruunukyljykset. Muista ottaa kyljykset huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä ja paistaa vain pari minuuttia molemmin puolin, niin saat täydellisen mehevän lopputuloksen. Jos grillikautesi alkaa pääsiäisestä, voit kypsentää kyljykset grillissä ja kurpitsakuutiot parilalevyllä.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: NICLAS MÄKELÄ

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsankyljykset

  • noin 1 kg karitsan kruunukyljyksiä
  • sormisuolaa

Paistamiseen

  • voita ja öljyä

Marinadi

  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 3 rkl kokojyvädijoninsinappia
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2-3 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia

Uunipaahdettu kurpitsa

  • 1 iso (n. 1 1/2 kg) myskikurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 4 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Karitsankyljykset ja paahdettu kurpitsa tehdään helposti näin:

1. Sekoita marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa.

2. Leikkaa kruunukyljykset irti toisistaan luiden välistä. Lisää ne marinadin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

3. Ota kyljykset huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.

4. Halkaise myskikurpitsa, kaavi siemenet pois. Leikkaa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi, kuori viipaleet ja leikkaa kurpitsaviipaleet kuutioiksi. Kuori ja lohko punasipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle kurpitsat, punasipulit ja valkosipulit. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kurpitsakuutioiden koosta riippuen, kunnes kurpitsat tuntuvat kypsiltä.

5. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Nosta karitsankyljykset marinadista ja lisää pannulle. Kypsennä pari minuuttia molemmin puolin. Ripottele kyljyksille sormisuolaa.

Katso myös: Näin onnistut lampaanlihan valmistamisessa – kokosimme parhaat lammasreseptit sekä vinkit marinointiin ja lisukkeisiin

Katso myös Kotiliesi.fi: 4 vaihtoehtoa perinteiselle lammaspaistille

X