Reseptit

Karpalokakku

Tässä helpossa reseptissä ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl täysjyväspeltti- tai -vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • 1.5 tl ruokasoodaa
  • 2 dl karpaloita
  • 0.5 dl siirappia
  • 2.5 dl piimää
  • 1 dl pullomargariinia tai voi-kasviöljyseosta
  • voiteluun pullomargariinia tai voi-kasviöljyseosta
  • jauhottamiseen korppujauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää muut ainekset ja sekoita, mutta älä vaivaa liikaa.

3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla tunnin verran. Lisää loppuvaiheessa leivinpaperi päälle, jos kakku tummuu liikaa.

330 kJ/80 kcal/1 pala

X