Karpalokakku
Tässä helpossa reseptissä ainekset vain sekoitetaan keskenään.
Ainekset
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl täysjyväspeltti- tai -vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 0.5 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl kanelia
- 1.5 tl ruokasoodaa
- 2 dl karpaloita
- 0.5 dl siirappia
- 2.5 dl piimää
- 1 dl pullomargariinia tai voi-kasviöljyseosta
- voiteluun pullomargariinia tai voi-kasviöljyseosta
- jauhottamiseen korppujauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää muut ainekset ja sekoita, mutta älä vaivaa liikaa.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla tunnin verran. Lisää loppuvaiheessa leivinpaperi päälle, jos kakku tummuu liikaa.
330 kJ/80 kcal/1 pala
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous