Reseptit

Karviaispaistos

Karviaispaistos on nopea apu makeannälkään. Kesäinen ja ihana rapea crumble valmistuu pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karviaispaistos

  • 5 dl puhdistettuja karviaisia
  • 1/2 dl hedelmäsokeria
  • 3 rkl perunajauhoja

Crumble

  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1 1/2 dl gluteenittomia kaurajauhija
  • 1/2 dl hedelmäsokeria
  • 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
  • 1 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl vettä

Lisäksi

  • Vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai kermavaahtoa

Valmistusohje

Karviaispaistos leivotaan helposti näin:

1. Voitele halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoka. Hienonna karviaisia hieman sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sokeri ja perunajauho. Levitä karviaiset vuokaan.

2. Nypi kuutioitu margariini jauhojen kanssa rouheaksi muruksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut loput kuivat aineet. Lisää vesi ja murustele seos marjojen päälle keoksi. Murua saa olla keskellä paksumpi kerros ja reunoilla ohuemmin.

3. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes paistos on kauniin värinen ja marjat hieman kiehuvat paistoksen reunoilla. Tarjoa karviaispaistos vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.

Katso myös: Karviaispiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi Helppo karviaispaistos

X