![](https://anna.fi/awpo/img/2021/07/karviaispaistos.jpg?s=42ed97e761de917f5763df00b368738a&fit=crop)
Karviaispaistos
Karviaispaistos on nopea apu makeannälkään. Kesäinen ja ihana rapea crumble valmistuu pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla.
Ainekset
Karviaispaistos
- 5 dl puhdistettuja karviaisia
- 1/2 dl hedelmäsokeria
- 3 rkl perunajauhoja
Crumble
- 100 g vegaanista margariinia
- 1 1/2 dl gluteenittomia kaurajauhija
- 1/2 dl hedelmäsokeria
- 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
- 1 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl vettä
Lisäksi
- Vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai kermavaahtoa
Valmistusohje
Karviaispaistos leivotaan helposti näin:
1. Voitele halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuoka. Hienonna karviaisia hieman sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sokeri ja perunajauho. Levitä karviaiset vuokaan.
2. Nypi kuutioitu margariini jauhojen kanssa rouheaksi muruksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut loput kuivat aineet. Lisää vesi ja murustele seos marjojen päälle keoksi. Murua saa olla keskellä paksumpi kerros ja reunoilla ohuemmin.
3. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes paistos on kauniin värinen ja marjat hieman kiehuvat paistoksen reunoilla. Tarjoa karviaispaistos vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.
Katso myös: Karviaispiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi Helppo karviaispaistos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous