16.4.2012

Kasvishampurilaiset

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

Papupihvit

1 isohko sipuli
1 porkkana
1 punainen chili (tai maun mukaan kuivattua chiliä)
1 tl raastettua inkivääriä
2 rkl öljyä
250 g (tlk) kypsiä kidneypapuja
2 tl jauhettua korianteria
1–2 tl jauhettua jeeraa
1 dl soijajauhoa
¼–½ tl suolaa
pullomargariinia paistamiseen

Jogurttikastike

2 dl luonnonjogurttia tai soijajogurttia
½–1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
¼ suolaa

Tarjoiluun

4 grahamsämpylää (tai 8 paahdettua leipäviipaletta)
muutama lehtisalaatinlehti
1 tomaatti

Valmistusohje

1. Kuori kasvikset, leikkaa sipulista muutama viipale purilaisia varten, hienonna loput sipulista, raasta porkkana, poista chilin siemenet ja pilko se.

2. Valuta ja hienonna pavut tehosekoittimella tai nuijalla.

3. Kuullota sipulia, porkkanaa ja mausteita öljyssä hetki.

4. Sekoita taikinan ainekset sekaisin, ja taputtele siitä 4 isoa pihviä.

5. Paista pihvejä molemmilta puolilta pari minuuttia, niin että ne ovat kullanruskeita.

6. Täytä lämmitetyt sämpylät salaatilla, tomaatilla, sipulilla, papupihveillä ja jogurttikastikkeella.

Vinkki: Voit myös tehdä pieniä pihvejä ja tarjota niitä jogurttikastikkeen, kasvisten sekä perunoiden tai riisin kanssa.

1180 kj (280 kcal) /1 kpl

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi