Kasvishampurilaiset
Täytä lämmitetyt sämpylät salaatilla, tomaatilla, sipulilla, papupihveillä ja jogurttikastikkeella.
Ainekset
Papupihvit
- 1 isohko sipuli
- 1 porkkana
- 1 punainen chili (tai maun mukaan kuivattua chiliä)
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 2 rkl öljyä
- 250 g (tlk) kypsiä kidneypapuja
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1–2 tl jauhettua jeeraa
- 1 dl soijajauhoa
- ¼–½ tl suolaa
- pullomargariinia paistamiseen
Jogurttikastike
- 2 dl luonnonjogurttia tai soijajogurttia
- ½–1 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- ¼ suolaa
Tarjoiluun
- 4 grahamsämpylää (tai 8 paahdettua leipäviipaletta)
- muutama lehtisalaatinlehti
- 1 tomaatti
Valmistusohje
1. Kuori kasvikset, leikkaa sipulista muutama viipale purilaisia varten, hienonna loput sipulista, raasta porkkana, poista chilin siemenet ja pilko se.
2. Valuta ja hienonna pavut tehosekoittimella tai nuijalla.
3. Kuullota sipulia, porkkanaa ja mausteita öljyssä hetki.
4. Sekoita taikinan ainekset sekaisin, ja taputtele siitä 4 isoa pihviä.
5. Paista pihvejä molemmilta puolilta pari minuuttia, niin että ne ovat kullanruskeita.
6. Täytä lämmitetyt sämpylät salaatilla, tomaatilla, sipulilla, papupihveillä ja jogurttikastikkeella.
Vinkki: Voit myös tehdä pieniä pihvejä ja tarjota niitä jogurttikastikkeen, kasvisten sekä perunoiden tai riisin kanssa.
1180 kj (280 kcal) /1 kpl
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous