Reseptit

Katkarapu-kasvispasta

Katkarapu-kasvispasta on makujen ja värien ilotulitusta. Herkullinen pasta-ateria sopii hyvin viikonloppuun, mutta valmistuu nopeasti myös arki-illan iloksi. Riisispagetin voit korvata millä tahansa pastalla. Kokeile esimerkiksi maukasta tattarispagettia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapu-kasvispasta:

  • 200 g pakastekatkarapuja tai 1 prk (n. 300 g) ravunpyrstöjä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 12 minitomaattia
  • 80 g babypinaattia
  • 300 g riisispagettia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa tai muuta kypsytettyä juustoa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

Katkarapu-kasvispasta tehdään helposti näin:

1. Sulata katkaravut siivilässä tai valuta säilykeravut liemestään.

2. Leikkaa kesäkurpitsa nauhoiksi tai kuutioiksi. Puolita tomaatit, huuhtele pinaatti.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota pastan kiehuessa kasviksia pari minuuttia oliiviöljyssä paistokasarissa. Kaada sekaan pasta ja vähän keitinlientä ja kääntele joukkoon ravut. Rouhi pinnalle reilusti pippuria. Viimeistele katkarapu-kasvispasta parmesaaniraasteella, pinjansiemenillä ja basilikanlehdillä.

Katso myös: One pot -rapupasta

Katso myös Kotiliesi.fi:  Korealaiset katkarapu-salaattikupit

X