Reseptit

Katkarapu-nuudelikeitto

Aasialaiset mausteet ja kookosmaito hurmaavat munanuudeleilla täydennetyssä katkarapukeitossa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Kookosmaito antaa itämaista makua katkarapu-nuudelikeitolle.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapu-nuudelikeitto

  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 banaanisalottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • 5 dl kanalientä
  • 1–2 tl kalakastiketta
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • 150 g sokeriherneitä
  • 100 g munanuudeleita
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 8 kpl jättikatkaravunpyrstöä
  • 1/4 ruukku tuoretta korianteria

Valmistusohje

Katkarapu-nuudelikeitto tehdään näin:

1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna korianteri. Raasta inkivääri. Pese limetti huolella lämpimällä vedellä ja raasta kuori.

2. Kuumenna kattilassa 1 dl kookosmaitoa.  Lisää joukkoon currytahna, kurkuma, hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynsi sekä raastettu inkivääri. Sekoita ja anna kiehahtaa.

3. Lisää joukkoon loppu kookosmaito ja kanaliemi. Kiehauta liemi ja mausta kalakastikkeella, limetin kuoriraasteella ja -mehulla. Lisää paloitellut sokeriherneet ja nuudelit. Anna nuudeleiden pehmetä muutaman minuutin ajan.

4. Lisää keiton joukkoon lopuksi katkaravut ja  runsaasti tuoretta hienonnettua korianteria. Kuumenna katkarapu-nuudelikeitto, mutta älä enää keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Tarkista keiton maku.

Vinkki: Jos kaipaat keitosta ruokaisampaa versiota, voit keittää kananmunia ja puolittaa kananmunat keittoannoksen päälle.

Lue myös: Katkarapucurry saa makua tandooritahnasta

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet kookos-katkarapukeiton

X