Katkarapu-nuudelikeitto
Aasialaiset mausteet ja kookosmaito hurmaavat munanuudeleilla täydennetyssä katkarapukeitossa.
Ainekset
Katkarapu-nuudelikeitto
- 1 prk (400 g) kookosmaitoa
- 1 rkl punaista currytahnaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 banaanisalottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 5 dl kanalientä
- 1–2 tl kalakastiketta
- 1 limetin kuori ja mehu
- 150 g sokeriherneitä
- 100 g munanuudeleita
- 200 g kuorittuja katkarapuja
- 8 kpl jättikatkaravunpyrstöä
- 1/4 ruukku tuoretta korianteria
Valmistusohje
Katkarapu-nuudelikeitto tehdään näin:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna korianteri. Raasta inkivääri. Pese limetti huolella lämpimällä vedellä ja raasta kuori.
2. Kuumenna kattilassa 1 dl kookosmaitoa. Lisää joukkoon currytahna, kurkuma, hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynsi sekä raastettu inkivääri. Sekoita ja anna kiehahtaa.
3. Lisää joukkoon loppu kookosmaito ja kanaliemi. Kiehauta liemi ja mausta kalakastikkeella, limetin kuoriraasteella ja -mehulla. Lisää paloitellut sokeriherneet ja nuudelit. Anna nuudeleiden pehmetä muutaman minuutin ajan.
4. Lisää keiton joukkoon lopuksi katkaravut ja runsaasti tuoretta hienonnettua korianteria. Kuumenna katkarapu-nuudelikeitto, mutta älä enää keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Tarkista keiton maku.
Vinkki: Jos kaipaat keitosta ruokaisampaa versiota, voit keittää kananmunia ja puolittaa kananmunat keittoannoksen päälle.
Lue myös: Katkarapucurry saa makua tandooritahnasta
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet kookos-katkarapukeiton
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous