Reseptit

Katkarapu-piparjuurileivät

Katkarapu-piparjuurileivät ovat raikkaat ja ruokaisat. Ne sopivat herkutteluun tai vaikka pääsiäisaterialle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Katkarapu-piparjuurileivät

  • 200 g pakastekatkarapuja
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 rkl sitruunan kuoriraastetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Koristeluun

  • tilliä

Valmistusohje

Katkarapu-piparjuurileivät tehdään helposti näin:

1. Sulata ja valuta katkaravut lävikössä.

2. Sekoita ranskankerman joukkoon tilli ja sitruuna­mehu sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Purista katkaravuista nesteet pois, ja kääntele myös ne ranskan­kermaan. Anna seoksen te­keytyä jääkaapissa noin 10 minuuttia.

3. Paahda leipäviipaleet paah­timessa tai uunissa.

4. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparjuuritahna, sitruunan kuoriraaste sekä ripaukset suolaa ja mustapip­puria.

5. Voitele leivät reilusti piparjuurituorejuustolla ja lusikoi päälle katkarapu­täyte.

6. Koristele katkarapu-piparjuurileivät tillinoksilla ja tarjoa.

Katso myös: Tryffeli-katkarapuleivät

Katso myös Kotiliesi.fi: Toast skagen

X