Katkarapu-piparjuurileivät
Katkarapu-piparjuurileivät ovat raikkaat ja ruokaisat. Ne sopivat herkutteluun tai vaikka pääsiäisaterialle.
Ainekset
Katkarapu-piparjuurileivät
- 200 g pakastekatkarapuja
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl piparjuuritahnaa
- 1 rkl sitruunan kuoriraastetta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Koristeluun
- tilliä
Valmistusohje
Katkarapu-piparjuurileivät tehdään helposti näin:
1. Sulata ja valuta katkaravut lävikössä.
2. Sekoita ranskankerman joukkoon tilli ja sitruunamehu sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Purista katkaravuista nesteet pois, ja kääntele myös ne ranskankermaan. Anna seoksen tekeytyä jääkaapissa noin 10 minuuttia.
3. Paahda leipäviipaleet paahtimessa tai uunissa.
4. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparjuuritahna, sitruunan kuoriraaste sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.
5. Voitele leivät reilusti piparjuurituorejuustolla ja lusikoi päälle katkaraputäyte.
6. Koristele katkarapu-piparjuurileivät tillinoksilla ja tarjoa.
Katso myös: Tryffeli-katkarapuleivät
Katso myös Kotiliesi.fi: Toast skagen
Kommentit
vege vaihtoehto katkoille ?
Kommentit
vege vaihtoehto katkoille ?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous