Reseptit

Kaurainen puolukkapaistos

Kaurainen puolukkapaistos pitää sisällään rapean pohjan ja pehmeän täytteen. Pirteä puolukka lymyää piirakan täytteen alla.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 150 g kaurakeksejä
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 75 g voita
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl inkiväärijauhetta

Täyte:

  • 4 dl omena-puolukkahilloa (tai puolet ja puolet)
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl kaurakermaa
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Kaurainen puolukkapaistos tehdään helposti näin:

1. Vuoraa paistosvuoka leivinpaperilla. Kytke uuni 175-asteiseksi.

2. Murskaa keksit ja sekoita mantelijauhot joukkoon. Lisää voi sulatettuna. Sekoita ja levitä muruseos paistosvuokaan. Anna jähmettyä kylmässä.

3. Yhdistä puolukkasurvos omenahilloon ja levitä seos jähmettyneen taikinan pinnalle ohueksi kerrokseksi.

4. Vaahdota munat, lisää sokeri ja perunajauho. Vatkaa kaurakerma kuohkeaksi ja yhdistä munamassaan. Mausta täyte vaniljasokerilla. Levitä seos hillopohjalle ja kypsennä paistosta noin 30 minuuttia uunin keskitasolla eli kunnes munaseos hyytyy ja sitoo ainekset.

5. Ota puolukkapaistos uunista ja ripota pinnalle hiukan sokeria. Tarjoa kaurainen puolukkapaistos kylmän kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kanssa.

Katso myös: Puolukka-kookospaistos

Katso myös Kotiliesi.fi: Kanelinen omenapaistos

X