Kebab kasvisbulgurin kera
Kotoinen kebab tehdään laadukkaasta jauhelihasta ja tarjotaan maukkaan kasvisbulgurin ja jalapenojen kanssa.
Ainekset
Kebab
- 200 g karitsan jauhelihaa
- 200 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa
- 1 tl juustokuminaa
- mustapippuria
- 2 dl bulguria
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- pala kurkkua
- 1/2 paprikaa
Kastike
- 1 dl luonnonjogurttia
- suolaa
- jauhettua korianteria ja juustokuminaa
- ripaus chiliä
Lisäksi:
- kokonaisia jalapenoja
Valmistusohje
Kebab kasvisbulgurin kanssa valmistetaan näin:
1. Sekoita kulhossa käsin keskenään jauhelihat ja mausteet. Voitele iso pala tuorekelmua kevyesti öljyllä, painele puolet jauhelihaseoksesta kelmun päälle levyksi. Levitä päälle toinen öljytty muovikelmu ja litistä jauheliha kaulimella mahdollisimman ohueksi levyksi. Tee samoin lopulle jauhelihalle. Kuumenna öljyllä kevyesti sipaistu paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää liha pienehköinä paloina pannulle. Paista kebab nopeasti molemmin puolin.
2. Kypsennä bulgur suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paista silputtu sipuli valkosipulin kanssa vaaleanruskeaksi pannulla. Sekoita sipulit kypsän bulgurin joukkoon. Lisää kurkkukuutiot ja suikaloitu paprika.
3. Mausta jogurtti ja tarjoa kebabin sekä kasvisbulgurin kanssa. Kokeile kebabia myös feta-jogurttikastikkeen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Turkkilaiset lammaspyörykät
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous