Reseptit

Kebab kasvisbulgurin kera

Kotoinen kebab tehdään laadukkaasta jauhelihasta ja tarjotaan  maukkaan kasvisbulgurin ja jalapenojen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kebab

  • 200 g karitsan jauhelihaa
  • 200 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • mustapippuria
  • 2 dl bulguria
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • pala kurkkua
  • 1/2 paprikaa

Kastike

  • 1 dl luonnonjogurttia
  • suolaa
  • jauhettua korianteria ja juustokuminaa
  • ripaus chiliä

Lisäksi:

  • kokonaisia jalapenoja

Valmistusohje

Kebab kasvisbulgurin kanssa valmistetaan näin:

1. Sekoita kulhossa käsin keskenään jauhelihat ja mausteet. Voitele iso pala tuorekelmua kevyesti öljyllä, painele puolet jauhelihaseoksesta kelmun päälle levyksi. Levitä päälle toinen öljytty muovikelmu ja litistä jauheliha kaulimella mahdollisimman ohueksi levyksi. Tee samoin lopulle jauhelihalle. Kuumenna öljyllä kevyesti sipaistu paistinpannu hyvin kuumaksi. Lisää liha pienehköinä paloina pannulle. Paista kebab nopeasti molemmin puolin.

2. Kypsennä bulgur suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paista silputtu sipuli valkosipulin kanssa vaaleanruskeaksi pannulla. Sekoita sipulit kypsän bulgurin joukkoon. Lisää kurkkukuutiot ja suikaloitu paprika.

3. Mausta jogurtti ja tarjoa kebabin sekä kasvisbulgurin kanssa. Kokeile kebabia myös feta-jogurttikastikkeen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Turkkilaiset lammaspyörykät

X