Reseptit

Kermainen kylmäsavulohikeitto

Kermainen kylmäsavulohikeitto höystetään raikkaaksi palsternakalla ja fenkolilla. Keittoa kelpaa tarjota juhlavammassakin pöydässä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kermainen kylmäsavulohikeitto

  • 1 iso palsternakka
  • 1 sipuli
  • 1 fenkoli
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl voita
  • n. 1 l kalalientä tai vettä
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl kokonaisia maustepippureita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 nippu tilliä hienonnettuna
  • 250 g kylmäsavulohta
  • (suolaa)

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi palsternakka, sipuli ja fenkoli.

2. Raasta sitruunan kuori.

3. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota kasviksia siinä hetki.

4. Lisää kalaliemi tai vesi, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä laakerinlehdet ja pippurit.

5. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.

6. Lisää kerma, hienonnettu tilli ja suikaloitu kylmäsavulohi.

7. Kiehauta kermainen kylmäsavulohikeitto kertaalleen, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Lue myös: Lempeän kirpeä lohi-kookoskeitto

Lue myös Kotiliesi.fi: Perinteinen lohikeitto

X