Reseptit

Kesäkääröt thaityyliin

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

4-8 rapeaa salaatinlehteä
1 avomaankurkku
1 pieni paprika
3 makeaa porkkanaa
ruohosipulia ja korianteria

dippikastike:

2 rkl sitruuna- tai limettimehua
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl thaikalakastiketta
2 rkl neutraalia öljyä
tilkka seesamiöljyä

Valmistusohje

Alkupalaksi sopivat sormin syötävät kesäkääröt, joita kastetaan kirpeän makeaan chilidippiin.

Irrota salaatinlehdet kerästä ja leikkaa pois keskiruoti, jolloin lehdet on helppo kääriä paketeiksi. Halkaise kurkku, poista siemenet ja leikkaa kurkku tikuiksi. Leikkaa myös porkkanat ja paprika ohuiksi tikuiksi.

Asettele tikut salaatinlehtien päälle, lisää myös muutama ruohosipulinvarsi ja korianterin oksa. Kietaise salaatinlehdet paketiksi vihannesten ympärille. Sido halutessasi kiinni ruohosipulilla.

Sekoita kastike. Asettele jokaiselle lautaselle kaksi pakettia ja pieni kippo dippikastiketta.

Huom: kuva on kuvituskuva.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme