Kesäkääröt thaityyliin
Salaatista saa sormiruokaa, kun kietaisee sen salaatinlehden sisään. Alkupalaksi sopivat kesäääröt kastetaan kirpakkaan thaikastikkeeseen .
Ainekset
Kesäkääröt thaityyliin
- 4-8 rapeaa salaatinlehteä
- 1 avomaankurkku
- 1 pieni paprika
- 3 makeaa porkkanaa
- ruohosipulia ja korianteria
dippikastike:
- 2 rkl sitruuna- tai limettimehua
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl thaikalakastiketta
- 2 rkl neutraalia öljyä
- tilkka seesamiöljyä
Valmistusohje
Kesäkääröt thaityyliin tehdään näin:
1. Irrota salaatinlehdet kerästä ja leikkaa pois keskiruoti, jolloin lehdet on helppo kääriä paketeiksi. Halkaise kurkku, poista siemenet ja leikkaa kurkku tikuiksi. Leikkaa myös porkkanat ja paprika ohuiksi tikuiksi.
2. Asettele tikut salaatinlehtien päälle, lisää myös muutama ruohosipulinvarsi ja korianterin oksa. Kietaise salaatinlehdet paketiksi vihannesten ympärille. Sido kesäkääröt halutessasi kiinni ruohosipulilla.
3. Sekoita kastike. Asettele jokaiselle lautaselle kaksi pakettia ja pieni kippo dippikastiketta.
Vinkki: Tarjoa thaityylisen aterian pääruokana esimerkiksi thaimaalaisia kalapihveja (Thot Man Pla) ja jälkiruokana alle puolessa tunnissa valmistuvaa banaania kookosmaidossa (Kluibuadchii).
Lue myös: Thaimaalainen ruoka hurmaa makuyhdistelmillään
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään korealainen kevätrulla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous