Kesäkurpitsakakku
Kesäkurpitsakakku on porkkanakakun mehevä sisar. Mausta pitävät huolen porkkanakakusta tutut mausteet kaneli, kardemumma ja vanilja.
Ainekset
Kesäkurpitsakakku
- 1 (300 g) kesäkurpitsa
- 70-80 g pekaanipähkinöitä
- 3 kananmunaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl kidesokeria
- 1 (luomu)sitruunan kuori raasteena
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 1/2 dl rypsiöljyä
Kuorrute
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 50-75 g voita (huoneenlämpöistä)
- 2 dl tomusokeria
- sitruunamehua
- 20 g pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Kesäkurpitsakakku tehdään helposti näin:
1. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen (halk. 24 cm) kakkuvuoan pohjan suojaksi. Voitele reunat. Säädä uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.
2. Huuhdo kesäkurpitsa ja raasta se kuorineen raastimen karkealla terällä. Rouhi pähkinät. Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori raastimen hienolla terällä. Yhdistä sitruunan kuoriraaste ja kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa munat sokereiden kanssa vaahdoksi. Kääntele sekaan kesäkurpitsaraaste, kuivat aineet ja öljy. Kaada taikina vuokaan.
4. Kypsennä kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Irrota kesäkurpitsakakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
5. Vatkaa tuorejuusto ja huoneenlämpöinen voi hyvin sekaisin. Lisää tomusokeri ja sitruunamehua makusi mukaan. Levitä kuorrute kakun päälle. Ripottele pinnalle rouhitut pähkinät.
VINKKI! Kesäkurpitsakakku, niin kuin monet muutkin kuivakakut, on parhaimmillaan 1–2 vrk leipomisesta. Säilytä kakku vuoassa kelmulla tai foliolla peitettynä kuorruttamiseen asti. Jos et välitä muffineista tutusta tuorejuustokuorrutteesta, voit viimeistellä kakun valkosuklaaraidoilla, sitruunalla maustetulla tomusokerikuorrutteella tai pelkällä tomusokeripilvellä.
Katso myös: Kesäkurpitsa-pähkinäkakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Halloumi-kesäkurpitsapiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous