kinuskilla kuorrutettu taatelikakku
Kaunis kinuskikuorrute kätkee sisäänsä yllätyksen. Tässä taatelikakussa maistuu veikeästi inkivääri.
Reseptit

Kinuskilla kuorrutettu inkiväärikakku

Hillottu inkivääri ja paahtokinuskikuorrute antavat perinteiselle taatelikakulle uudenlaisen makuvivahteen.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g taateleita
  • 1 tl soodaa
  • 3 dl kiehuvan kuumaa vettä
  • 75 g pehmeää voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 4 hillottua inkivääriä
  • 3.5 dl vehnäjauhoja

kuorrutus:

  • 1.3 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

 

1. Silppua taatelit ja pane kulhoon soodan kanssa. Lisää vesi. Anna taateleiden pehmitä parikymmentä minuuttia.
2. Vuoraa pitkänomainen kakkuvuoka leivinpaperisuikaleilla. Öljyä paperit kevyesti. Vatkaa voi, sokeri ja mausteet keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Silppua hillotut inkiväärit ja sekoita vehnäjauhoihin. Sekoita jauhot ja taatelit nesteineen taikinaan.
3. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskiosassa 50–60 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia ennen kumoamista.
4. Kaada sokeri ohueksi kerrokseksi paistokasariin. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa ja paahtuu kullanruskeaksi. Sekoita sokeria vasta, kun se on melkein sulanut. Nosta pannu pois liedeltä, lisää voi ja sekoita kunnes voi on sulanut täysin.
5. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi ja keitä hiljalleen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä haaleaksi jäähtynyt kuorrutus kakun pinnalle, tasoita veitsellä.

Katso myös nämä:

Helppo maustekakku
Luumuinen maustekakku

Kotiliesi.fi: Arabialainen maustekakku

X