Reseptit

Kinuskipannacotta

Kinuskipannacotta on ihanan helppo jälkiruoka. Puolukoiden tilalle sopivat myös vaikkapa pakastevadelmat tai karpalot.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinuskipannacotta

  • 2 liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kinuskikastiketta

Mehustetut puolukat

  • 200 g puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 tl kardemummaa

Valmistusohje

Kinuskipannacotta tehdään helposti näin:

1. Mehusta ensin puolukat. Mittaa kattilaan marjat, sokeri, vesi ja kardemumma. Kiehauta seos ja anna sen poreilla noin minuutti. Anna jäähtyä.

2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

3. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos välillä sekoittaen.

4. Purista pehmenneistä liivatteista vesi pois. Lisää ne suoraan kuumaan kerma-maitoseokseen. Sekoita joukkoon myös kinuskikastike.

5. Kaada pannacottaseos laseihin tai annosmaljoihin. Peitä lasit kelmulla ja anna seoksen hyytyä jääkaapissa (tai pakastimessa) vähintään 2 tuntia.

6.Viimeistele kinuskipannacotta lusikoimalla mehustettuja puolukoita pannacottan pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Suklaapannacotta

Katso myös Kotiliesi.fi: Italialaiset jälkiruoat – kurkkaa ihanimmat herkkuohjeet tiramisusta semifreddoon

X