Kinuskipannacotta
Kinuskipannacotta on ihanan helppo jälkiruoka. Puolukoiden tilalle sopivat myös vaikkapa pakastevadelmat tai karpalot.
Ainekset
Kinuskipannacotta
- 2 liivatelehteä
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 1 dl kinuskikastiketta
Mehustetut puolukat
- 200 g puolukoita
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl vettä
- 1/2 tl kardemummaa
Valmistusohje
Kinuskipannacotta tehdään helposti näin:
1. Mehusta ensin puolukat. Mittaa kattilaan marjat, sokeri, vesi ja kardemumma. Kiehauta seos ja anna sen poreilla noin minuutti. Anna jäähtyä.
2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
3. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos välillä sekoittaen.
4. Purista pehmenneistä liivatteista vesi pois. Lisää ne suoraan kuumaan kerma-maitoseokseen. Sekoita joukkoon myös kinuskikastike.
5. Kaada pannacottaseos laseihin tai annosmaljoihin. Peitä lasit kelmulla ja anna seoksen hyytyä jääkaapissa (tai pakastimessa) vähintään 2 tuntia.
6.Viimeistele kinuskipannacotta lusikoimalla mehustettuja puolukoita pannacottan pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Katso myös: Suklaapannacotta
Katso myös Kotiliesi.fi: Italialaiset jälkiruoat – kurkkaa ihanimmat herkkuohjeet tiramisusta semifreddoon
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous