Reseptit

Kinuskiset pekaanipähkinäpullat

Kinuskiset pekaanipähkinäpullat saavat vuoasta kumottaessa makean kinuski-pähkinäkuorrutuksen.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

9

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinuskiset pekaanipähkinäpullat

  • 100 g voita
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 3 rkl haaleaa vettä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 8 dl vehnäjauhoja

Kinuskikastike

  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 3 rkl siirappia

Lsäksi

  • 70 g pekaanipähkinöitä
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 2 tl kanelia

Valmistusohje

Kinuskiset pekaanipähkinäpullat leivotaan näin helposti:

1. Sulata kattilassa rasva taikinaa varten ja kaada sekaan maito. Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa seistä. Lisää joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Keitä kinuskikastike: Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Levitä kinuskikastike suorakaiteenmuotoiseen reunalliseen uunivuokaan ja ripottele päälle puolet paahdetuista ja murskatuista pekaanipähkinöistä.

3. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pohjalle sokeri-kaneliseos ja ripottele päälle loput paahdetuista ja murskatuista pekaanipähkinöistä. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 9-10 osaan vuoan koosta riippuen. Nosta pullat uunivuokaan kinuskin ja pähkinöiden päälle. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

4. Paista pullavuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa. Nosta vuoka jäähtymään ritilälle. Kumoa ja irrota kinuskiset pekaanipähkinäpullat toisistaan.

Lue myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – lue parhaat vinkit pullataikinan tekoon

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan kierrepullat

X