8.5.2012

Kinuskiset pekaanipähkinäpullat

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

9

Arvostelu

Ainekset

100 g voita
2.5 dl maitoa
25 g hiivaa
3 rkl haaleaa vettä
1 tl kardemummaa
0.5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
8 dl vehnäjauhoja

Kinuskikastike

1.5 dl kuohukermaa
1 dl ruokokidesokeria
3 rkl siirappia

Lsäksi

70 g pekaanipähkinöitä
1 dl ruokokidesokeria
2 tl kanelia

Valmistusohje

1. Sulata kattilassa rasva taikinaa varten ja kaada sekaan maito. Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa seistä. Lisää joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Keitä kinuskikastike: Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Levitä kinuskikastike suorakaiteenmuotoiseen reunalliseen uunivuokaan ja ripottele päälle puolet paahdetuista ja murskatuista pekaanipähkinöistä.

3. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pohjalle sokeri-kaneliseos ja ripottele päälle loput paahdetuista ja murskatuista pekaanipähkinöistä. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 9-10 osaan vuoan koosta riippuen. Nosta pullat uunivuokaan kinuskin ja pähkinöiden päälle. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

4. Paista pullavuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa. Nosta vuoka jäähtymään ritilälle. Kumoa ja irrota pullat toisistaan.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *