
Kinuskiset pekaanipähkinäpullat
Kinuskiset pekaanipähkinäpullat saavat vuoasta kumottaessa makean kinuski-pähkinäkuorrutuksen.
Ainekset
Kinuskiset pekaanipähkinäpullat
- 100 g voita
- 2 1/2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 3 rkl haaleaa vettä
- 1 tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 8 dl vehnäjauhoja
Kinuskikastike
- 1 1/2 dl kuohukermaa
- 1 dl ruokokidesokeria
- 3 rkl siirappia
Lsäksi
- 70 g pekaanipähkinöitä
- 1 dl ruokokidesokeria
- 2 tl kanelia
Valmistusohje
Kinuskiset pekaanipähkinäpullat leivotaan näin helposti:
1. Sulata kattilassa rasva taikinaa varten ja kaada sekaan maito. Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa seistä. Lisää joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
2. Keitä kinuskikastike: Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Levitä kinuskikastike suorakaiteenmuotoiseen reunalliseen uunivuokaan ja ripottele päälle puolet paahdetuista ja murskatuista pekaanipähkinöistä.
3. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pohjalle sokeri-kaneliseos ja ripottele päälle loput paahdetuista ja murskatuista pekaanipähkinöistä. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 9-10 osaan vuoan koosta riippuen. Nosta pullat uunivuokaan kinuskin ja pähkinöiden päälle. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.
4. Paista pullavuokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa. Nosta vuoka jäähtymään ritilälle. Kumoa ja irrota kinuskiset pekaanipähkinäpullat toisistaan.
Lue myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – lue parhaat vinkit pullataikinan tekoon
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan kierrepullat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous