Kirsikka-briejuustosalaatti
Kirsikka-briejuustosalaatti valmistuu muutamasta aineksesta, mutta hurmaa syöjänsä. Hunajapaahdetut pekaanipähkinät ovat tämän salaatin juju.
Ainekset
Kirsikka-briejuustosalaatti
- 250 g kirsikoita
- 1 kerä rapeaa salaattia
- 70 g babypinaattia
- 200 g briejuustoa kuutioituna
Hunajapaahdetut pekaanipähkinät
- 1 dl pekaanipähkinöitä paahdettuina
- 2 tl hunajaa
- 1 tl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
- 1/2 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Kirsikka-briejuustosalaatti tehdään helposti näin:
1. Pese kirsikat. Puolita ne ja poista kivet.
2. Paahda pekaanipähkinät kuumalla kuivalla pannulla, niin että ne alkavat tuoksua. Lisää pannulle hunaja ja öljy ja sekoittele ne pähkinöihin. Nosta pannu liedeltä ja kaada pähkinät leivinpaperille. Ripottele pinnalle suolaa. Jäähdytä.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
4. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja jaa lautasille. Lisää päälle pinaatti ja kirsikat.
5. Paloittele briejuusto ja lisää salaattiin.
6. Rouhi pähkinöitä hieman ja ripottele ne salaatille.
7. Viimeistele kirsikka-briejuustosalaatti kastikkeella.
Katso myös: Brie-juuressalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäinen vuohenjuustosalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous