Reseptit

Kirsikka-briejuustosalaatti

Kirsikka-briejuustosalaatti valmistuu muutamasta aineksesta, mutta hurmaa syöjänsä. Hunajapaahdetut pekaanipähkinät ovat tämän salaatin juju.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirsikka-briejuustosalaatti

  • 250 g kirsikoita
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 70 g babypinaattia
  • 200 g briejuustoa kuutioituna

Hunajapaahdetut pekaanipähkinät

  • 1 dl pekaanipähkinöitä paahdettuina
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kirsikka-briejuustosalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese kirsikat. Puolita ne ja poista kivet.

2. Paahda pekaanipähkinät kuumalla kuivalla pannulla, niin että ne alkavat tuoksua. Lisää pannulle hunaja ja öljy ja sekoittele ne pähkinöihin. Nosta pannu liedeltä ja kaada pähkinät leivinpaperille. Ripottele pinnalle suolaa. Jäähdytä.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

4. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja jaa lautasille. Lisää päälle pinaatti ja kirsikat.

5. Paloittele briejuusto ja lisää salaattiin.

6. Rouhi pähkinöitä hieman ja ripottele ne salaatille.

7. Viimeistele kirsikka-briejuustosalaatti kastikkeella.

Katso myös: Brie-juuressalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäinen vuohenjuustosalaatti

X