Kirsikkacrumble
Kirsikkacrumble valmistuu suosittua omena-kaurapaistosta mukaillen. Käytä siihen kesän edetessä aina sesongissa olevia marjoja tai hedelmiä.
Ainekset
Kirsikkacrumble
- 500 g kirsikoita
- 2 dl sokeria
- 3 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl maissitärkkelystä (maizenaa)
- 1/2 tl kanelia
Pinnalle
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl kaurahiutaleita
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 150 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Kirsikkacrumble tehdään helposti näin:
1. Pese kirsikat. Puolita ne ja poista kivet.
2. Mittaa kattilaan kirsikat, sokeri ja sitruunamehu. Kiehauta ja hauduta hetki niin, että kirsikoista irtoaa hieman mehua. Lisää maissitärkkelys ja kaneli hyvin sekoittaen. Keitä 1–2 minuuttia.
3. Kaada kirsikkaseos piirakka- tai uunivuokaan.
4. Sekoita vehnäjauhoihin kaurahiutaleet, sokeri ja sulatettu voi.
5. Murustele seos mehustettujen kirsikoiden päälle.
6. Paista kirsikkacrumblea 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
7. Jäähdytä hieman ja tarjoa kirsikkacrumble vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Katso myös: Mansikka-vadelmapaistos
Katso myös Kotiliesi.fi: Omenacrumble
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous