Reseptit

Kirsikkacrumble

Kirsikkacrumble valmistuu suosittua omena-kaurapaistosta mukaillen. Käytä siihen kesän edetessä aina sesongissa olevia marjoja tai hedelmiä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirsikkacrumble

  • 500 g kirsikoita
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl maissitärkkelystä (maizenaa)
  • 1/2 tl kanelia

Pinnalle

  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 150 g voita sulatettuna

Valmistusohje

Kirsikkacrumble tehdään helposti näin:

1. Pese kirsikat. Puolita ne ja poista kivet.

2. Mittaa kattilaan kirsikat, sokeri ja sitruunamehu. Kiehauta ja hauduta hetki niin, että kirsikoista irtoaa hieman mehua. Lisää maissitärkkelys ja kaneli hyvin sekoittaen. Keitä 1–2 minuuttia.

3. Kaada kirsikkaseos piirakka- tai uunivuokaan.

4. Sekoita vehnäjauhoihin kaurahiutaleet, sokeri ja sulatettu voi.

5. Murustele seos mehustettujen kirsikoiden päälle.

6. Paista kirsikkacrumblea 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

7. Jäähdytä hieman ja tarjoa kirsikkacrumble vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Katso myös: Mansikka-vadelmapaistos

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenacrumble

X