Reseptit

Kolmen kaalin pelti

Kolmen kaalin pelti tehdään lehti-, ruusu- ja parsakaalista. Uunissa paahtaminen tiivistää kaalien maun herkulliseksi. Feta viimeistelee ruoan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura RIihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kolmen kaalin pelti

  • 300 g ruusukaaleja
  • 250 g parsakaalia
  • 100 g lehtikaalia
  • 1-2 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruuna- tai limetinmehua
  • 2 tl hunajaa tai siirappia
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa
  • 150 g fetajuustoa
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

1. Huuhdo ruusukaalit, leikkaa pois kova kanta ja halkaise kaalit. Irrota parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Leikkaa lehtikaalista pois kova ruoti, revi lehdet paloiksi.

2. Levitä ruusu- ja parsakaalit leivinpaperin päälle pellille. Kääntele kaalit kevyesti öljyssä ja laita pelti 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi.

3. Ota pelti uunista, lisää öljyssä käännellyt lehtikaalipalat. Sekoita sitruunamehu ja hunaja tai siirappi keskenään, valuta kaalien päälle. Mausta pippurilla ja suolalla. Paista kaaleja edelleen noin 15 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapeaa.

4. Murenna feta kaalien päälle ja viimeistele kolmen kaalin pelti oreganolla.

Katso myös: Kaali-fetajuustogratiini

Katso myös Kotiliesi.fi: Keitto kolmesta kaalista

X