
Kolmen marjan marenkipiirakka
Mitäs sieltä hunnun alta pilkottaa? Mustikoita, vadelmia ja herukoita! Täydellisen piirakan salaisuus on marjojen ja marengin yhdistelmä.
Ainekset
Pohja:
- 1 dl sulatettua voita tai margariinia
- 50 g valkosuklaata
- 2 kananmunaa
- 2 keltuaista
- 2 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 1 1/2 dl maitoa
marenki:
- 4 valkuaista
- 3 dl hienoa sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
päälle:
- 6 dl marjoja esim. mustikka, vadelma, mustaviinimarja (pakastetutkin käyvät)
- 2 dl mantelilastuja
koristeluun:
- tomusokeria
- mintunlehtiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Tee ensin marenki: Vaahdota kulhossa sähkövatkaimella marenkiin tulevat valkuaiset. Lisää sokerit ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jätä vaahto odottamaan.
2. Tee pohja: Sulata voi mikrossa, jätä jäähtymään. Rouhi valkosuklaa. Vatkaa kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula ja huoneenlämpöinen maito. Sekoita joukkoon lopuksi rouhittu valkosuklaa.
3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle marjat. Lusikoi marenki marjojen päälle ja ripottele pin nalle mantelilastut. Paista piirakkaa uunissa 30–35 minuuttia.
4. Siivilöi jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria. Koristele marjoilla ja mintunlehdillä.
Marjat ja marenki ovat makoisa pari:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous