Konjakkikakku
Pumpulinpehmeä konjakkikakku on ihanaa sellaisenaankin, mutta juhlaan kakun voi kuorruttaa suklaalla.
Ainekset
Konjakkikakku
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl perunajauhoja
- 200 g (laktoositonta) voita
- 3 rkl konjakkia
Vuokaan
- (laktoositonta) voita
- (gluteenitonta) korppujauhoa
Valmistusohje
Konjakkikakku leivotaan näin:
1. Voitele ja jauhota huolellisesti pyöreä reikävuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele taikina sileäksi.
2. Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Lisää voisula taikinaan tulikuumana samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta taikina konjakilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisen uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä kakkua tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
3. Voit tarjota kakun sellaisenaan tomusokerilla hunnutettuna tai valmistaa suklaakuorrutuksen. Sulata 25 g voita ja 100 g tummaa suklaata pienessä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä tai mikrossa. Sekoita kuorrutus tasaiseksi. Viimeistele konjakkikakku valuttamalla suklaakuorrutus kakun päälle.
Katso myös: Joulun parhaat maustekakut
Lue myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!
Kommentit
Hyvä kun kerroit. En ehtinyt vielä aloittaa tekemistä. Laitan ehkä puolet vehnäjauhoja… Ja enemmän konjakkia! Haha…
Kommentit
Ihan paskaa, meni konjakit hukkaan! Liian kuivaa. Olisi pitänyt käyttää vehnäjauhoja..
Hyvä kun kerroit. En ehtinyt vielä aloittaa tekemistä. Laitan ehkä puolet vehnäjauhoja… Ja enemmän konjakkia! Haha…
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous