Joulun parhaat maustekakut
Leivonta

Joulun parhaat maustekakut

Jouluinen maustekakku on klassikko, joka on helppo ja nopea leipoa. Mausteiden lisäksi joulunajan kuivakakkuihin lisätään usein erilaisia kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Nappaa talteen mieleisesi maustekakun resepti ja herkuttele!
Teksti: toimitus Kuvat: OM-arkisto

Parhaat maustekakut ovat myyjäisten myyntihittejä ja ilahduttavia ruokalahjoja. Parhaimmillaan maustekakku on mehevä ja jouluisen mausteinen.

Voit leipoa kuivakakkuja huoletta useamman, sillä kakkujen maku vain paranee ajan kanssa. Maustekakkuja voi myös pakastaa ilman, että niiden maku kärsii.

Helpoin kakku onnistuu aloittelijaltakin, vaikein resepti palkitsee kärsivällisen taiturin. Valitse näistä herkullisista maustekakuista omasi – ja vie vaikkapa lahjaksi.

Mistä on parhaat maustekakut tehty?

Rusinat, luumumarmeladi ja piparkakkumauste vievät ajatukset jouluun. Joulun helpoin maustekakku syntyy, kun kaikki taikinan ainekset sekoitetaan keskenään. Et tarvitse edes vatkainta. Kumoa taikina vuokaan, paista noin tunti ja nauti. Helpompaa ei kakun leipominen voi olla.

Voimakkaan makuinen inkivääri ei ole kaikkien makuun, mutta inkiväärin ystävälle tämä kakku maistuu varmasti. Tarjoa inkiväärikakun kanssa kermavaahtoa ja inkiväärihilloa.

Maustekakku tuo parhaimmillaan mieleen lämpimän tuulahduksen mummolan joulusta. Piparkakkumausteella höystetty  kakku saaa säväyksen suklaasta.

Perinteinen piimäkakku kuuluu monen joulupöytään. Eikä ihme, sillä kakku on mehevä jouluisten mausteiden kakku.

Porkkanakakku kuuluu klassikkokakkuihin. Kokeile mausteista porkkanakakkua, joka saa juhlan kunniaksi valkosuklaasta täytteen ja kuorrutteen. Porkkanakakusta onnistuu myös vegaaninen versio, joka suorastaan sulaa suuhun.

.

Parhaat maustekakut ovat hedelmillä tai marjoilla höystettyjä

Jos mielestäsi parhaat maustekakut ovat hedelmäisiä, kurkkaa nämä ohjeet.

Jouluinen viikunakakku saa makunsa glögissä mehustuneista kuivista viikunoista, hasselpähkinöistä ja jouluisista mausteista. Kuorruta kakku lopuksi sokerivesikuorrutteella. Kakku säilyy hienosti pari-kolme viikkoa, ja vain paranee vanhetessaan.

Hedelmäkakku on monessa kodissa jokajouluinen perinne. Koristele kakun pinta pekaanipähkinöillä ja puolitetuilla cocktailkirsikoilla. Pähkinä-hedelmäkakku sisältää kuivattujen hedelmien lisäksi myös pekaani- ja hasselpähkinöitä sekä manteleita. Pienet englantilaiset hedelmäkakut suorastaan pursuavat mehevöittäviä hedelmiä, kuten kuivattuja aprikooseja, luumuja, rusinoita, karpaloita ja taatelia.

Punaiset kirpeät karpalot sopivat joulun ajan kuivakakkuihin. Kokeile mausteista karpalokakkua tai ruotsalaista karpalo-toskakakkua, jossa karpalot lisätään herkullisen toskan kanssa kakun pinnalle.

Mantelijauhoista leivottu puolukkainen mantelikakku saa makua piparkakkumausteesta ja kookossokerista.

Luumuinen maustekakku kätkee sisälleen luumusoseraitoja. Koristele kakku lopuksi tomusokerilla.

Jouluna maustekakku saa pienen terästyksen

Aikuisten parhaat maustekakut ovat hienostuneesti terästettyjä ja mehevöitettyjä.

Pumpulinpehmeä konjakkikakku sopii aikuiseen makuun. Kakku on ihanaa sellaisenaankin, mutta juhlaan kakun voi kuorruttaa suklaalla.

Pienet luumu-taatelikakkuset on viimeistellään vastustamattomasti kinuskilla ja pähkinöillä, taikinaan lorautetaan mausteeksi konjakkia. Kakku säilyy folion sisään käärittynä vähintään viikon.

Taateli-omenakakku terästetään omenien makua vahvistavalla calvados-tilkalla.

Punssi-hedelmäkakun salaisuus on useampaan kertaan kostuttaminen. Punssi saa imeytyä hiljalleen kakkuun ja mehevöittää sen rauhassa.

Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty uusia reseptejä 9.11.2021

Katso myös:

Joulun parhaat suklaakakut
Pikkujoulujen helpot leivonnaiset
Piparkakku tuoksuu joululta

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuivakakku x 8 

X