
Taatelikakku
Taatelikakku on joulun ikisuosikki. Astetta terveellisempi herkkuleivotaan ilman lisättyä valkoista sokeria. Makeus tulee taateleista.
Ainekset
Taatelikakku
- 250 g kuivattuja taateleita
- 1 1/2 dl vahvaa kahvijuomaa
- 100 g voita
- 3 kananmunaa
- 150 g mantelijauhetta
- 1/2 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl inkivääriä
- (ripaus kanelia, neilikkaa, kardemummaa)
Voiteluun:
- 1 rkl voita
- 1 rkl mantelijauhetta
Valmistusohje
Taatelikakku valmistuu näin helposti:
1. Kuumenna kahvi ja voi kattilassa. Paloittele kahvi-voiseoksen joukkoon taatelit ja keitä niitä miedolla lämmöllä soseeksi välillä sekoitellen. Jäähdytä seos haaleaksi.
2. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään kulhossa ja lisää ne taateliseoksen joukkoon.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
4. Paista taatelikakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa taatelikakku vaikkapa kuuman glögin kanssa.
Saatat pitää myös luumuisesta taatelikakusta, kinuskilla kuorrutetusta inkiväärillä maustetusta taatelikakusta tai terästetystä omena-taatelikakusta.
Lue myös: Haluatko vähentää sokeria? Näiden vinkkien avulla korvaat sokerin leivonnassa
Katso myös Kotiliesi.fi: Kuivakakku x 9
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous