taatelikakku
Reseptit

Taatelikakku

Taatelikakku on joulun ikisuosikki. Astetta terveellisempi herkkuleivotaan ilman lisättyä valkoista sokeria. Makeus tulee taateleista.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taatelikakku

  • 250 g kuivattuja taateleita
  • 1 1/2 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 100 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 150 g mantelijauhetta
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • (ripaus kanelia, neilikkaa, kardemummaa)

Voiteluun:

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl mantelijauhetta

Valmistusohje

Taatelikakku valmistuu näin.

1. Kuumenna kahvi ja voi kattilassa. Paloittele joukkoon taatelit ja keitä miedolla lämmöllä soseeksi välillä sekoitellen. Jäähdytä haaleaksi.

2. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

4. Paista taatelikakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa taatelikakku vaikkapa kuuman glögin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuivakakku x 9

X