Reseptit

Terästetty taateli-omenakakku

4.12.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Terästetty taateli-omenakakku on kahvikakkujen parhaimmistoa. Reilu loraus alkoholia syventää kakun makua, ja omena antaa sille sopivasti raikkautta. Muista käyttää kirpeitä kotimaisia omenoita valmistuksessa.

Ainekset

250 g kivettömiä taateleita
1½ dl vettä
200 g huoneenlämpöistä voita
200 g (2 pientä) hapokasta kotimaista omenaa
2 munaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl calvadosta, brandyä tai konjakkia

Valmistusohje

1. Pilko taatelit ja hauduta ne pehmeiksi vedessä. Soseuta kattilassa sauvasekoittimella, paloittele sekaan voi ja anna sulaa. Raasta omenat. Lisää raaste taateli-voiseokseen. Vatkaa munat ja sokerit hyväksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, taateli-voiseos sekä alkoholi.

2. Voitele ja korppujauhota 2 pientä tai 1 iso (n. 2 l) kuivakakkuvuoka. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, laske uunin lämpö 160-asteiseksi ja kypsennä vielä 15–30 minuuttia.