Terästetty taateli-omenakakku
Reseptit

Terästetty taateli-omenakakku

Terästetty taateli-omenakakku on kahvikakkujen parhaimmistoa. Reilu loraus alkoholia syventää kakun makua, ja omena antaa sille sopivasti raikkautta. Muista käyttää kirpeitä kotimaisia omenoita valmistuksessa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g kivettömiä taateleita
  • 1½ dl vettä
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 200 g (2 pientä) hapokasta kotimaista omenaa
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3-4 rkl calvadosta, brandyä tai konjakkia

Valmistusohje

1. Pilko taatelit ja hauduta ne pehmeiksi vedessä. Soseuta kattilassa sauvasekoittimella, paloittele sekaan voi ja anna sulaa. Raasta omenat. Lisää raaste taateli-voiseokseen. Vatkaa munat ja sokerit hyväksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, taateli-voiseos sekä alkoholi.

2. Voitele ja korppujauhota 2 pientä tai 1 iso (n. 2 l) kuivakakkuvuoka. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, laske uunin lämpö 160-asteiseksi ja kypsennä vielä 15–30 minuuttia.

X