Terästetty taateli-omenakakku
Terästetty taateli-omenakakku on kahvikakkujen parhaimmistoa. Reilu loraus alkoholia syventää kakun makua, ja omena antaa sille sopivasti raikkautta. Muista käyttää kirpeitä kotimaisia omenoita valmistuksessa.
Ainekset
Terästetty taateli-omenakakku
- 250 g kivettömiä taateleita
- 1½ dl vettä
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 200 g (2 pientä) hapokasta kotimaista omenaa
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 3-4 rkl calvadosta, brandyä tai konjakkia
Valmistusohje
Terästetty taateli-omenakakku leivotaan helposti näin:
1. Pilko taatelit ja hauduta ne pehmeiksi vedessä. Soseuta taatelit kattilassa sauvasekoittimella, paloittele sekaan voi ja anna sulaa. Raasta omenat. Lisää raaste taateli-voiseokseen. Vatkaa munat ja sokerit hyväksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, taateli-voiseos sekä alkoholi.
2. Voitele ja korppujauhota 2 pientä tai 1 iso (n. 2 l) kuivakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä terästetty taateli-omenakakku 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, laske uunin lämpö 160-asteiseksi ja kypsennä vielä 15–30 minuuttia. Voi kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla. Jos taikinaa tarttuu kakkuun, on kakku raaka. Anna kypsän kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Vinkki: Kokeile myös punssilla säväytettyä hedelmäkakkua joulupöytään
Lue myös Kotiliesi.fi: Veronican viskikakku on todellinen makupommi – katso ohje, jolla Stockmannin legendaarinen kotitalousopettaja on leiponut lahjakakut vuosikymmenten ajan
Kommentit
valmistin huolella ohjeen mukaan–ja kahdesti. Taikina, maistoin, oli herkullisen makuinen, mutta kakku jäi molemmilla kerroilla raa aksi!!! Harmittaa !!
Kommentit
Kylläpä jäi taatelikakku tuolla jauhomäärällä liian löysäksi.
valmistin huolella ohjeen mukaan–ja kahdesti. Taikina, maistoin, oli herkullisen makuinen, mutta kakku jäi molemmilla kerroilla raa aksi!!! Harmittaa !!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous