Reseptit

Rommi-hedelmäkakku

Rommi-hedelmäkakku maustetaan kuivatuilla ananas- ja inkivääripaloilla. Kakkuun juotetaan rommilientä, joka mehevöittää ja tekee leivonnaisesta ihanan kostean - ja maku vain paranee vanhetessaan. Syö kakku kuitenkin viikon kuluessa leipomisesta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rommi-hedelmäkakku

  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuivattuja ananaspaloja
  • 1 dl kuivattuja, sokeroitua inkivääriä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa

Vuoan voiteluun ja jauhotukseen

  • 2 tl voita
  • 1/2 dl korppujauhoja

Rommiliemi

  • 1 dl rommia
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria

Sokerikuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • 1-2 rkl vettä tai omenamehua

Valmistusohje

Rommi-hedelmäkakku leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kopauta vuokaa niin, että ylimääräiset korppujauhot varisevat pois.

2. Leikkaa inkivääripalat pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää taikinaan jauhoseos, kuivahedelmät ja kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.

4. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.

5. Anna kakun jäähtyä vuoassa kunnes pystyt kumoamaan sen paljain käsin lautaselle.

6. Puhdista kakkuvuoka. Kiehauta rommiliemen ainekset. Nosta täysin jäähtynyt kakku takaisin vuokaan. Valuta kakkuun noin puoli desiä rommilientä. Anna liemen imeytyä kakkuun kunnolla ja lisää hetken kuluttua jälleen loraus rommilientä. Kun rommiliemi on imeytetty, anna kakun maustua vuorokausi.

7. Kumoa rommi-hedelmäkakku tarjoiluvadille. Koristele se halutessasi sokerikuorrutuksella tai tomusokerilla. Valmista sokerikuorrutus sekoittamalla kuorrutuksen ainekset keskenään. Valuta kuorrutusta kakulle.

VINKKI! Halutessasi voit leipoa samasta kakkutaikinasta pieniä kakkusia tai muffineita. Pienten kakkujen paistoaika on huomattavasti lyhyempi kuin ison kakun.

Katso myös: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin

Katso myös Kotiliesi.fi: Jouluinen hedelmäkakku hurmaa kahvipöydässä – katso maukkaat ohjeet!

X