Reseptit

Mausteinen valkosuklaa-porkkanakakku

Ihanan pehmeä ja mausteinen porkkanakakku saa valkosuklaasta täytteen ja kuorrutteen. Paahdettu pähkinärouhe kruunaa kakun.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl pähkinärouhetta
  • 175 g porkkanoita
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kanelia ja kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä raastettuna
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 150 g voita

Täyte ja kuorrutus

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 20 g suolatonta voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 vaniljatangon siemenet

Valmistusohje

1. Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja mausta tuoreella inkiväärillä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Valuta sulatettu ja hieman jäähtynyt voi taikinaan sekoittaen. Lisää jauhoseos kevyesti sekoittaen. Sekoita lopuksi varovaisesti joukkoon porkkanaraaste ja pähkinät.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen irrottamista.

3. Vatkaa tuorejuusto ja pehmeä voi tasaiseksi. Sulata valkosuklaa ja lisää jäähtyneenä sähkövatkaimella vatkaten seokseen. Mausta vaniljatangon siemenillä. Halkaise kakku ja levitä puolet täytteestä kakun väliin. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kuorruta lopulla tahnalla. Koristele halutessasi sokeroiduilla porkkanasuikaleilla tai paahdetulla pähkinärouheella.

Ohje: Piia Luoto

Maista myös näitä porkkanakakkuja:

974607-porkkanakakku.jpg

Pähkinäinen porkkanakakku

vegaaninen porkkanakakku

Vegaaninen porkkanakakku

188604-porkkanakakku.jpg
© Ari Heinonen

Runsaskuituinen porkkanakakku

Kotiliesi.fi: Italialainen porkkanakakku (Torta di carote)

X