Mausteinen valkosuklaa-porkkanakakku
Ihanan pehmeä ja mausteinen porkkanakakku saa valkosuklaasta täytteen ja kuorrutteen. Paahdettu pähkinärouhe kruunaa kakun.
Ainekset
- 1 dl pähkinärouhetta
- 175 g porkkanoita
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl kanelia ja kardemummaa
- 1 tl inkivääriä raastettuna
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 150 g voita
Täyte ja kuorrutus
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 20 g suolatonta voita
- 100 g valkosuklaata
- 1 vaniljatangon siemenet
Valmistusohje
1. Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja mausta tuoreella inkiväärillä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Valuta sulatettu ja hieman jäähtynyt voi taikinaan sekoittaen. Lisää jauhoseos kevyesti sekoittaen. Sekoita lopuksi varovaisesti joukkoon porkkanaraaste ja pähkinät.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen irrottamista.
3. Vatkaa tuorejuusto ja pehmeä voi tasaiseksi. Sulata valkosuklaa ja lisää jäähtyneenä sähkövatkaimella vatkaten seokseen. Mausta vaniljatangon siemenillä. Halkaise kakku ja levitä puolet täytteestä kakun väliin. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kuorruta lopulla tahnalla. Koristele halutessasi sokeroiduilla porkkanasuikaleilla tai paahdetulla pähkinärouheella.
Ohje: Piia Luoto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous