Reseptit

Pähkinäinen porkkanakakku

8.11.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Porkkanakakku on maukas, mehevä ja helppo leivonnainen. Sekoita, paista, kuorruta ja nauti.

Ainekset

2 dl rypsiöljyä
1 dl maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa
2.5 dl ruokosokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0.5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
5 dl porkkanaraastetta
2 dl paahdettuja pähkinöitä hienoksi rouhittuina

kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
25 g sulatettua jäähtynyttä voita
3.5 dl tomusokeria
ripaus kanelia
ripaus suolaa

viimeistelyyn:

paahdettuja pähkinöitä

Valmistusohje

1. Sekoita öljy, jogurtti ja kananmunat kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Yhdistä seokset.

2. Lisää taikinaan porkkanaraaste ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun keskikokoiseen uunivuokaan (n. 20×25 cm).

3. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Jäähdytä kakku vuoassaan ja nosta sitten vadille.

4. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja kuorruta kakku. Koristele halutessasi pähkinöillä ennen tarjoilua.

Lisää porkkanakakku-reseptejä:

Runsaskuituinen porkkanakakku
Kevyt porkkanakakku
Täytetty porkkanakakku
Vegaaninen porkkanakakku
Kotiliesi.fi: porkkana-ananaskakku

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme