Reseptit

Pähkinäinen porkkanakakku

Porkkanakakku on maukas, mehevä ja helppo leivonnainen. Sekoita, paista, kuorruta ja nauti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 kananmunaa
  • 2.5 dl ruokosokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0.5 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 5 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl paahdettuja pähkinöitä hienoksi rouhittuina

kuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 25 g sulatettua jäähtynyttä voita
  • 3.5 dl tomusokeria
  • ripaus kanelia
  • ripaus suolaa

viimeistelyyn:

  • paahdettuja pähkinöitä

Valmistusohje

Pähkinäinen porkkanakakku valmistuu näin:

1. Sekoita öljy, jogurtti ja kananmunat kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Yhdistä seokset.

2. Lisää taikinaan porkkanaraaste ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun keskikokoiseen uunivuokaan (n. 20×25 cm).

3. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Jäähdytä pähkinäinen porkkanakakku vuoassaan ja nosta sitten vadille.

4. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja kuorruta pähkinäinen porkkanakakku. Koristele halutessasi pähkinöillä ennen tarjoilua.

Lisää porkkanakakku-reseptejä:

Runsaskuituinen porkkanakakku
Kevyt porkkanakakku
Täytetty porkkanakakku
Vegaaninen porkkanakakku
Kotiliesi.fi: porkkana-ananaskakku

X