Reseptit

Hedelmäkakku

Hedelmäkakku tuo kotiin joulun tuoksun. Se maustuu aprikooseilla, taateleilla, rusinoilla ja cocktailkirsikoilla ihanan meheväksi.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmäkakku

  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl taateleita
  • 1 dl rusinoita
  • 10 cocktailkirsikkaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 5 dl grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
  • 2 munaa
  • 2 dl tummaa muscovadosokeria tai fariinisokeria
  • 1 dl juoksevaa kasviöljyvalmistetta (51 %)

Pinnalle

  • muutama pekaanipähkinä ja cocktailkirsikka

Valmistusohje

Hedelmäkakku valmistuu näin.

1. Paloittele aprikoosit ja taatelit ja nosta pehmenemään noin tunniksi appelsiinikuoriraasteella maustettuun appelsiinimehuun rusinoiden ja puolitettujen kirsikoiden kanssa.

2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja rouhitut pähkinät.

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen hedelmiä, hedelmälientä, jauhoseosta ja rasvaa. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Koristele kakun pinta pekaanipähkinöillä ja puolitetuilla cocktailkirsikoilla.

5. Kypsennä kakkua 150 asteisen uunin keskitasossa noin 75 minuuttia. Nosta hedelmäkakku jäähtymään ritilälle ennen kumoamista.

Kakku säilyy pitkään ja paranee maustuessaan.

710 kJ (165 kcal)/1 viipale

Katso myös: Luumu-taatelikakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Jouluiset hedelmäkakut hurmaavat joulupöydässä – katso 5 ohjetta!

X