Reseptit

Hedelmäkakku

Teksti: Katri Schröder

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos
Hedelmäkakku maustuu aprikooseilla, taateleilla, rusinoilla ja cocktailkirsikoilla.

Ainekset

200 g kuivattuja aprikooseja
1 dl taateleita
1 dl rusinoita
10 cocktailkirsikkaa
1 appelsiinin raastettu kuori
2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
5 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 rkl piparkakkumaustetta
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
2 munaa
2 dl tummaa muscovadosokeria tai fariinisokeria
1 dl juoksevaa kasviöljyvalmistetta (51 %)

Pinnalle

muutama pekaanipähkinä ja cocktailkirsikka

Valmistusohje

1. Paloittele aprikoosit ja taatelit ja nosta pehmenemään noin tunniksi appelsiinikuoriraasteella maustettuun appelsiinimehuun rusinoiden ja puolitettujen kirsikoiden kanssa.

2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja rouhitut pähkinät.

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen hedelmiä, hedelmälientä, jauhoseosta ja rasvaa. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Koristele kakun pinta pekaanipähkinöillä ja puolitetuilla cocktailkirsikoilla.

5. Kypsennä kakkua 150 asteisen uunin keskitasossa noin 75 minuuttia. Nosta kakku jäähtymään ritilälle ennen kumoamista.

Kakku säilyy pitkään ja paranee maustuessaan.

710 kJ (165 kcal)/1 viipale

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme