Kookos-helmipuuro
Kookos-helmipuuro on luksusaamupala tai jälkkäri, jonka päälle lusikoidaan maapähkinävoita, hunajassa paistettuja pekaanipähkinöitä ja puolukoita.
Ainekset
Kookos-helmipuuro
- 8 dl maitoa
- 2 1/2 dl kookoskermaa
- 2 dl helmi-perunasuurimoita
Paistetut hunajapähkinät
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 1 rkl voita
- 1 rkl hunajaa
Lisäksi
- 4 rkl maapähkinävoita
- puolukoita
- 1/4 tl kanelia
Valmistusohje
1. Kiehauta maito ja kookoskerma kattilassa. Lisää helmisuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta puuro suolalla. Sammuta liesi, aseta kattilalle kansi ja anna hautua 5 minuuttia.
2. Rouhi pekaanipähkinöitä hieman pienemmiksi paloiksi. Paista pähkinöitä pannulla voissa ja hunajassa.
3. Tarjoile kookos-helmipuuro maapähkinävoin, paistettujen pekaanipähkinöiden ja puolukoiden kanssa. Ripauta annosten päälle halutessasi vielä kanelia.
Vinkki! Samettisen rakenteen salaisuus on siinä, että helmiperunasuurimot lisätään kiehuvaan maitoon koko ajan sekoitellen – näin perunatärkkelys kypsyy tasaisesti.
Katso myös: Helmipuuro
Katso myös Kotiliesi.fi: Kermainen spelttihelmi-kaurapuuro
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous