Reseptit

Kookos-helmipuuro

Kookos-helmipuuro on luksusaamupala tai jälkkäri, jonka päälle lusikoidaan maapähkinävoita, hunajassa paistettuja pekaanipähkinöitä ja puolukoita.

Teksti:
SUVI RÛSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kookos-helmipuuro

  • 8 dl maitoa
  • 2 1/2 dl kookoskermaa
  • 2 dl helmi-perunasuurimoita

Paistetut hunajapähkinät

  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl hunajaa

Lisäksi

  • 4 rkl maapähkinävoita
  • puolukoita
  • 1/4 tl kanelia

Valmistusohje

1. Kiehauta maito ja kookoskerma kattilassa. Lisää helmisuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta puuro suolalla. Sammuta liesi, aseta kattilalle kansi ja anna hautua 5 minuuttia.

2. Rouhi pekaanipähkinöitä hieman pienemmiksi paloiksi. Paista pähkinöitä pannulla voissa ja hunajassa.

3. Tarjoile kookos-helmipuuro maapähkinävoin, paistettujen pekaanipähkinöiden ja puolukoiden kanssa. Ripauta annosten päälle halutessasi vielä kanelia.

Vinkki! Samettisen rakenteen salaisuus on siinä, että helmiperunasuurimot lisätään kiehuvaan maitoon koko ajan sekoitellen – näin perunatärkkelys kypsyy tasaisesti. 

Katso myös: Helmipuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Kermainen spelttihelmi-kaurapuuro

X