Reseptit

Korealainen kanapata

Korealainen kanapata on ihanan yksinkertainen valmistaa. Kaikki ainekset vain ladotaan pataan ja uuni hoitaa lopun. Broilerin fileitä rasvaisemmat paistileikkeet pysyvät pidemmänkin kypsennysajan mehevinä. Korealaisen keittiön luottomauste gochujang-chilitahna maustaa ruoan maukkaan tuliseksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Korealainen kanapata

  • 1 pkt (600 g) broilerin paistileikkeitä
  • 500 g perunoita, esim. Annabelle
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 1 kanafondikuutio
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl gochujang-tahnaa

Lisäksi

  • 1-2 kevätsipulia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Korealainen kanapata valmistuu helposti näin:

1. Nosta broilerin paistileikkeet uunivuokaan. 

2. Pese perunat huolellisesti, halutessasi kuori perunat ja leikkaa paloiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää kasvikset, öljy ja suola vuokaan.

3. Kuumenna vesi. Sekoita veteen kanafondikuutio, soijakastike, viinietikka ja gochujangtahna. Kaada mausteliemi vuokaan. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Sekoittele paistosta muutaman kerran kypsennyksen aikana.

4. Viimeistele korealainen kanapata hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. Tarjoa korealainen kanapata kimchin kera.

Vinkki! Voit korvata chilitahnan ripauksella kuivattua chiliä tai chilikastikkeella.

korealainen kanapata
Korealainen kanapata maustetaan tuliseksi gochujang-chilitahnalla.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 9/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Lyonin kanaa

X