Korealaiset lihapullat
Korealaiset lihapullat maustetaan gochujangilla ja seesamiöljyllä. Makeansuolainen kastike on lihapullien herkullisen kiillon salaisuus.
Ainekset
Korealaiset lihapullat
- 400 g nauta-sikajauhelihaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 cm:n pala inkivääriä
- 1 rkl tummaa seesamiöljyä
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl vettä
- 1 rkl gochujang-chilitahnaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1/2 tl suolaa
Paistamiseen
- 1 rkl tummaa seesamiöljyä
Pinnalle
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Korealaiset lihapullat valmistuvat helposti näin:
1. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli sekä raasta inkivääri. Kuullota niitä pannulla seesamiöljyssä. Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon. Lisää muna, mausteet, hieman jäähtyneet sipulit ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna maustua vähän aikaa huoneenlämmössä.
2. Pyörittele taikina lihapulliksi. Paista ne kypsiksi parissa erässä kohtalaisella lämmöllä. Kun kaikki pyörykät on kypsennetty, huuhtaise pannu ja mittaa pannulle riisiviinietikka, fariinisokeri ja soijakastike. Keitä lientä kunnes se vähän sakenee, lisää pyörykät ja pyöräytä kiiltäviksi. Viimeistele korealaiset lihapullat seesaminsiemenillä.
Vinkki! Valmista kylkeen kimchiä. Tarjoa lihapullien kanssa myös esimerkiksi nuudeleita ja pannulla pikaisesti paistettua paksoita
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 5/2024.
Lue myös Kotiliesi.fi: Aasialaiset lihapullat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous