Reseptit

Korealaiset marinoidut kananmunat

Korealaiset marinoidut kananmunat maistuvat ihanasti soijakastikkeelle, seesamille ja chilille. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kananmunat

  • 6 kananmunaa
  • vettä
  • 2 rkl viinietikkaa

Marinadi

  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 21/2 dl soijakastiketta

Valmistusohje

Korealaiset marinoidut kananmunat valmistuvat helposti näin:

1. Täytä kattila vedellä, ja mausta se viinietikalla. Kiehauta ja lisää huoneenläm­pöiset kananmunat varovas­ti kiehuvaan veteen. Keitä 6–7 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja anna kananmunille jää­kylmä vesishokki. Jäähdytä ka­nanmunat kokonaan.

2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, johon on kansi.

3. Kuori kananmunat, ja upota ne marinadiin. Sulje kansi ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 23 tuntia tai yön yli.

4. Tarjoa korealaiset marinoidut munat keitettyjen nuudelei­den, riisin tai vaikkapa aasialaisen salaatin kanssa.

korealaiset marinoidut munat
Korealaiset marinoidut kananmunat maistuvat nuudeleiden tai keitetyn riisin kera.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 10/2024

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Marinoitu kananmuna

X