Korealaiset marinoidut kananmunat
Korealaiset marinoidut kananmunat maistuvat ihanasti soijakastikkeelle, seesamille ja chilille. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kera.
Ainekset
Kananmunat
- 6 kananmunaa
- vettä
- 2 rkl viinietikkaa
Marinadi
- 1 sipuli hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
- 1 punainen chilipalko hienonnettuna
- 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 21/2 dl soijakastiketta
Valmistusohje
Korealaiset marinoidut kananmunat valmistuvat helposti näin:
1. Täytä kattila vedellä, ja mausta se viinietikalla. Kiehauta ja lisää huoneenlämpöiset kananmunat varovasti kiehuvaan veteen. Keitä 6–7 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja anna kananmunille jääkylmä vesishokki. Jäähdytä kananmunat kokonaan.
2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa, johon on kansi.
3. Kuori kananmunat, ja upota ne marinadiin. Sulje kansi ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 23 tuntia tai yön yli.
4. Tarjoa korealaiset marinoidut munat keitettyjen nuudeleiden, riisin tai vaikkapa aasialaisen salaatin kanssa.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 10/2024
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Marinoitu kananmuna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous