Reseptit

Kuorrutettu kurpitsakakku

Kuorrutettu kurpitsakakku sopii Halloweenin juhlintaan. Tässä Teresa Välimäen kakussa ei säästellä kuorrutteessa, se onkin kakun herkullinen kruunu.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsakakku

  • 5 pientä kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 350 g kurpitsaraastetta
  • 125 g voita sulatettuna

Kuorrute

  • 300 g tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 40 g voita sulatettuna

Koristeluun

  • kullanvärisiä nonparelleja

Valmistusohje

Kuorrutettu kurpitsakakku leivotaan Teresa Välimäen ohjeella helposti näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan kurpitsaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) tai leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 20×30 cm).

4. Paista 170-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kurpitsakakku hyvin ja nosta se tarjoiluvadille.

5. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele kuorrutettu kurpitsakakku vielä kullanvärisillä nonparelleilla.

Vinkki: Juuri nyt: kurpitsasta herkullista leipää, keittoa ja pastaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kurpitsa on syksyn suosikki – valmista siitä salaatti, keitto, focaccia tai mehevä piirakka kahvipöytään

X