Kuorrutettu kurpitsakakku
Kuorrutettu kurpitsakakku sopii Halloweenin juhlintaan. Tässä Teresa Välimäen kakussa ei säästellä kuorrutteessa, se onkin kakun herkullinen kruunu.
Ainekset
Kurpitsakakku
- 5 pientä kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 5 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 350 g kurpitsaraastetta
- 125 g voita sulatettuna
Kuorrute
- 300 g tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 40 g voita sulatettuna
Koristeluun
- kullanvärisiä nonparelleja
Valmistusohje
Kuorrutettu kurpitsakakku leivotaan Teresa Välimäen ohjeella helposti näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan kurpitsaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) tai leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 20×30 cm).
4. Paista 170-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kurpitsakakku hyvin ja nosta se tarjoiluvadille.
5. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele kuorrutettu kurpitsakakku vielä kullanvärisillä nonparelleilla.
Vinkki: Juuri nyt: kurpitsasta herkullista leipää, keittoa ja pastaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Kurpitsa on syksyn suosikki – valmista siitä salaatti, keitto, focaccia tai mehevä piirakka kahvipöytään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous