Kuplavohvelit
Kuplavohvelit ovat peräisin Hongkongin katukeittiöistä. Ne paistetaan niille tarkoitetulla kuoppaisella kuplavohveliraudalla. Vohveleiden täytteissä voi käyttää mielikuvitusta, sillä näihin sopii niin suolainen kuin makea täyte.
Ainekset
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl vaniljakreemiä
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl maitoa
- 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Näin valmistuvat kuplavohvelit (4–6 kpl):
Kuplavohvelit maistuvat ihanimmilta syntisillä makeilla täytteillä suklaakastikkeesta vaahtokarkkeihin ja jäätelöpalloihin. Suolaiseen versioon sopivat helpoimmillaan ranskankerma ja savulohi.
1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, perunajauhot, vaniljasokeri, vaniljakreemi ja sokeri kulhossa.
2. Sekoita toisessa kulhossa vispilällä kananmunat, maito ja rypsiöljy.
3. Lisää kuivat aineet ja vispaa kuohkeaksi.
4. Anna taikinan kohota jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mielellään yön yli.
5. Käytä öljyä kuplavohveliraudan voitelemiseen ja paista kuplavohvelit raudan ohjeiden mukaan.
Täyteideoita:
Makea kuplavohveli
- hillo
- kermavaahto
- karkit
- kinuski-, suklaa-, mansikka- tai lakritsikastike
- maapähkinävoi
- jäätelö
- mansikat, mustikat, vadelmat ja muut marjat
- kiivi-, banaani-, persikka- ja muut hedelmäviipaleet
- keksit
Suolainen kuplavohveli
- ranskankerma
- smetana
- savulohi
- paahtopaisti
- pinaatinlehdet
- aurinkokuivattu tomaatti
- oliivit
- jalapenot
- perunalastut
- chilitahna
Sinua voisi kiinnostaa myös: croissant-vohvelit
Katso myös Kotilieden vohvelireseptit: vegaaninen vohvelitaikina
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous