Reseptit

Kurkku-sipulirelissi

Kurkku-sipulirelissi kruunaa niin voileivät, hampurilaiset kuin hot dogitkin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g avomaankurkkua
  • 2 banaanisalottisipulia
  • 1 valkosipulin kynsi

mausteliemi

  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 dl minttua ja tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Kurkku-sipulirelissi sopii paitsi leivän päälle myös hampurilaisiin, hot dogeihin, wrappeihin ja eväsleipien väliin.

1. Pese kurkut ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.

2. Hienonna sipulit ja valkosipuli.

3. Mittaa kattilaan mausteliemen ainekset lukuun ottamatta yrttejä. Kiehauta. Nosta kattila liedeltä. Lisää kuumaan liemeen kurkkuraaste ja hienonnetut sipulit sekä yrtit. Anna
maustua 15 minuuttia.

4. Purkita puhtaisiin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.

Katso myös:

Kukkakaali-sipuligratiini, Ruoka.fi

Kurkkuohukaiset, Ruoka.fi

Sipulipiiras, Kotiliesi.fi

X